Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fifty Shades of Grey-regissören gör film om Amy Winehouse

Fifty Shades of Grey-regissören gör film om Amy Winehouse

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juli 2022

Får hjälp av familjen

"Back to Black" är titeln på den nya filmen om Amy Winehouse som ska göras av Fifty Shades of Grey-regissören Sam Taylor-Johnson.

2015 fick vi se dokumentärfilmen Amy på bio. Nu är det dags för en biografi om Amy Winehouse skriven av manusförfattaren Matt Greenhalgh och med Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey) på registolen. Filmen heter Back to Black och kommer att handla om sångerskans uppgång och fall, rapporterar Deadline.

Den nya filmen kommer att ta oss tillbaka till Amy Winehouse uppväxt och hur musiken kom in i hennes liv, samt fortsätta vidare på hennes tidiga karriär som jazzsångerska och de stora framgångarna som kom med hennes berömda soloskivor. Vidare kommer filmen även att dyka ner i den mörka sidan av Winehouse liv med ett missbruk av alkohol och droger som slutligen resulterade i hennes död vid 27 års ålder 2011.

Har familjens fulla stöd

Fifty Shades of Grey-regissören gör film om Amy Winehouse
"Amy" (2015). Foto: Altitude Film Distribution.

När dokumentären Amy släpptes fängslade den miljontals tittare världen över, och under Oscarsgalan vann den även pris för Bästa dokumentär. Men den fick likväl kritik av hennes pappar som menar att den inte skildrade en rättvis berättelse om Winehouse liv och därtill ägnade sig åt smutskastning. Den här gången är filmen gjord med familjens fulla support. 

Nu inleder Sam Taylor-Johnson jakten på vem som ska spela Amy Winehouse i "Back to Black". Än så länge har vi inget datum för när vi kan förvänta oss att se filmen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL