Se Rolf Lassgård i Disneys och SVT:s serie “Whiskey on the Rocks“

Se Rolf Lassgård i Disneys och SVT:s serie “Whiskey on the Rocks“

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 10:11 | Publicerad 20 november 2023 kl. 10:11

Ta en första titt på svensken i satirserien

Nästa jul ska SVT sända en helt ny serie i samarbete med Disney, "Whiskey on the Rocks", i vilken Rolf Lassgård gör huvudrollen.

Nya satsningen Whiskey on the Rocks beskrivs som en "spännande, galen och tankeväckande satir" om när ryska ubåten U-137 gick på grund i Blekinge skärgård och höll på att orsaka ett nytt världskrig. Rolf Lassgård spelar Thorbjörn Fälldin, Sveriges första borgerliga statsminister sedan Axel Pehrsson-Bramstorp. Serien är en samproduktion av Disney och SVT, som nu släppt de första bilderna.

"Whiskey on the Rocks" bygger på berättelse av Jonas Jonasson

Serien bygger på en originalhistoria skriven av Jonas Jonasson som främst är känd för succéromanen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann som fick en biofilm med Robert Gustafsson. Manusförfattare på projektet är Henrik Jansson-Schweizer (Tjockare än Vatten, Superswede) och den som regisserar är Björn Stein (Känn ingen sorg, The Defeated) och producent är Jan Marnell.

Förutom Lassgård i rollen som statsminister Thorbjörn Fälldin ser vi Anders Mossling (Spelskandalen) spela utrikesminister Ola Ullsten, och Niklas Engdahl (Bonusfamiljen) i rollen som den stridslystne överbefälhavaren Börje Lagercrantz. Andra vi ser är Filip Berg, Per Lasson (Tunna blå linjen), Katrin Sundberg (Maria Wern), Kęstutis Stasys, Mark Noble och Adam Lundgren (Vår tid är nu) med flera. 

Whiskey on the Rocks håller nu på att spelas in i Litauen och Blekinge. Seriens 6 avsnitt planeras att släppas på SVT julen 2024. Den internationella premiären på Disney+ kommer vid senare tillfälle.

Se de första bilderna här:

Whiskey on the Rocks
Foto: SVT.
Whiskey on the Rocks
Foto: SVT.
Whiskey on the Rocks på SVT och Disney
Foto: SVT.
Whiskey on the Rocks serien
Foto: SVT.
Rolf Lassgård i Whiskey on the Rocks
Foto: SVT.

 

NÄSTA ARTIKEL