Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Barndomsfavoriter – håller Scream 2 idag?

Scream-skaparen vill ha Neve Campbell i Scream 7: "Ge henne pengarna"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2023

Nu säger Kevin Wiliamson sitt om Scream VII

En ny Scream-film uppges vara under arbete, men franchisens skapare är inte nöjd förrän Neve Campbell återvänder som Sidney Prescott.

Scream-filmerna gjorde Neve Campbell till en Hollywoodstjärna och länge var hon ansiktet utåt för franchisen, men i senaste filmen syntes hon inte till. Detta eftersom lönen inte motsvarade hennes förväntningar.

I en intervju med Deadline sa hon följande:

"Under min karriär har jag som kvinna varit tvungen att arbeta extremt hårt för att etablera mitt värde, särskilt när det kommer till Scream. Jag kände att erbjudandet som presenterades för mig inte motsvarar det värde jag har tillfört till franchisen."

"Det har varit ett väldigt svårt beslut att gå vidare. Till alla mina Scream-fans, jag älskar er. Ni har alltid varit så otroligt stöttande. Jag är evigt tacksam för både er och för vad den här franchisen har gett mig under de senaste 25 åren."

Scream
Neve Campbell i Scream. Foto: Dimension Films

Scream-skaparen vill ha tillbaka Neve Campbell: "Ge henne pengarna"

De flesta förknippar Scream med skräckregissören Wes Craven, men det var Kevin Williamson som skapade universumet och har sedan dess, i olika utsträckningar, varit involverad i franchisens samtliga installationer.

Efter framgångarna med Scream VI har en sjunde film gått från att vara en dröm till att uppges vara under arbete, men denna gången under Christopher Landons regi – mannen bakom Happy Death Day (2017) och Freaky (2020).

I en intervju med podcasten Happy Horror Time säger Kevin Wiliamson att bolaget borde ge Neve Campbell sina pengar så att han kan ha med henne i filmvärlden igen:

"Jag älskar henne och det var så hon gjorde [tackade nej på grund av pengarna]. Det är rätt för henne. Jag älskar alla som är involverade i Scream och allt jag kan säga är betala henne pengarna. Det är vad jag skulle ha gjort, jag skulle ha gett henne pengarna."

Han fortsätter:

"Jag är övertygad om att det finns en siffra de kan enas om, som kommer att göra båda parterna glada, så jag hoppas att de en dag löser allt det där."

Scream
Scream VI skulle egentligen ha handlat om Sidney Prescott. Foto: Paramount Pictures

Detta skulle Scream-filmerna egentligen ha handlat om

Williamson avslöjar också vilka planer han egentligen hade för Scream IV-VI men som än så länge inte har kunnat fullföljas:

"Filmerna skulle ha handlat om Sidney Prescotts stora kärlekshistoria. Det hade varit hela den här grejen, att hon blir kär och ska gifta sig. Allt kretsade runt att hennes äktenskap och att dessa mord började hända igen. Är den här mannen hon är kär i mördaren? "Billy Loomis-ar" hon sig själv på nytt? Tar hon fortfarande fel beslut? Väljer hon fortfarande den dåliga killen?

Filmtopp håller dig uppdaterat om Scream-filmernas framtid.

NÄSTA ARTIKEL