Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Scream 5 på väg!

Scream 5 på väg!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 mars 2020

Ready or Not-regissörerna gör filmseriens comeback.

Wes Cravens klassiker kommer tillbaka med en femte film, som blir en reboot. Det är skaparna bakom den blodige filmen "Ready or Not", Matthew Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett, som tar över stafettpinnen.

Den bortgången skräckmästaren Wes Cravens sista film var Scream 4 som kom ut 2011. Nu kan vi glädja oss åt nyheten att en femte film är på väg, och fler lär komma. Regiduon Matthew Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett ska nämligen bygga en om filmserien på nytt, berättar The Hollywood Reporter.

Den första filmen kom ut 1996 med Neve Campbell, Vänner-stjärnan Courtney Cox och Riverdale-skådisen Skeet Ulrich. Storyn skrevs av Kevin Williams och handlar om en mördare som löper amok i den lilla byn Woodsborough där tonåringen Sydney Prescott är hens främsta måltavla.

Filmen fick snabbt kultstatus och mynnade ut i tre uppföljare. Vi har också fått se serien Scream på Netflix som består av två säsonger. 

Även om Scream 5 uppges vara en reboot, så är det inte riktigt garanterat. Vi vet nämligen inga detaljer om handlingen eller vilka namn som kommer att pynta rollistan. Det kan med andra ord vara en uppföljare på den senaste filmen. 

Publiken älskar en skön slasher. Och Scream är kanske den härligaste av dem alla, med allt från de maskerade seriemördare till metahumor om skräckfilm. 

MER LÄSNING: 

Varför SCREAM har skräckfilmens bästa öppning
Verklighetsbaserade skräckfilmer – läs på egen risk
De bästa skräckfilmerna – Här är tipsen!

NÄSTA ARTIKEL