Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Scream 5 kan få ny huvudroll

Scream 5 kan få ny huvudroll

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 maj 2020

"Vi får se."

I fyra filmer har Neve Campbell spelat huvudrollen Sidney Prescott. Men när det är dags för inspelningen av "Scream 5" kan det bli med en annan stjärna.

Neve Campbell i "Scream".
Foto: Dimension Films.

Neve Campbell gjorde sin entré som Sidney Prescott, en maskerad mördares måltavla, i Wes Cravens legendariska college-slasher Scream på mitten av 90-talet. Tre uppföljare har det blivit där vi också återsett David Arquette och Vänner-stjärnan Courteney Cox i rollerna som sheriffen Dewey och Gale Weathers. 

Efter en lång paus är Scream 5 på väg och görs av regiduon Matthew Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett, som senast gjorde den hyllade skräckkomedin Ready or Not. Men den efterlängtade comebacken kan komma att få klara sig utan Neve Campbell, som i en intervju med Rotten Tomatoes berättar att inget är klappat och klart: 

– De har kontaktat mig och vi började prata om den femte filmen för bara någon månad sen, och COVID gör det svårt att få till tajmingen. Men vi får se. Vi snackar och förhoppningsvis får vi till någonting som fungerar för alla inblandade. Filmerna betyder så himla mycket för mig och jag skulle älska att få kliva in i Sidneys skor på nytt. 

Visst hoppas vi på att få se Neve Campbell i Scream 5", gärna i sällskap av Arquette och Cox. 

MER LÄSNING: 

Därför har "Scream" skräckfilmens bästa öppning
"Scream" säsong 3 har haft premiär – därför har du missat den

NÄSTA ARTIKEL