Nu på bio

Det senaste på biofronten!

1917

Sam Mendes filmar nytt

Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Nyhet
07 april 2021
Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Nyhet
07 april 2021

Deakins och Mendes teamar upp återigen

Sam Mendes vann både kritikernas och publikens hjärta med sin skildring av första världskriget i "1917". Till sin nästa film byter han tidsperiod men behåller sitt kameraesse Roger Deakins.

Sam Mendes är just nu igång med inspelningen av hans nya film. Empire of Light, som titeln lyder, är ett romantiskt drama utspelat på 1980-talet och projektet har redan knutit till sig två tunga namn.

Olivia Colman – som vann en Oscar för sin roll som Queen Anne i The Favourite – får nu chansen att jobba med Mendes för första gången då hon ska spela huvudrollen i filmen. Även bakom kameran blir det stjärnglans då Roger Deakins kommer att stå för fotot, något han gör för femte gången åt Mendes.

Sett till att deras senaste kollaboration, 1917, resulterade i en Oscasrvinst för Deakins är det inte konstigt att den högaktade fotografen gärna fortsätter samarbetet med sin landsman.

Det är Indiewire som kommer med nyheten som säkert kommer glädja många filmälskare jorden runt. Mer detaljerat beskrivs filmen som ”en kärlekshistoria under 1980-talet som centrerar kring en gammal biograf belägen vid Englands södra kust”.

Filmen förväntas ha premiär under hösten 2022.

VIDARE LÄSNING:
Bra krigsfilmer – här är 11 pärlor du borde se
Varför görs det inte fler svenska kostymdraman?

NÄSTA ARTIKEL