Så tycker Beck-stjärnan Kristofer Hivju om Dwayne Johnson

Så tycker Beck-stjärnan Kristofer Hivju om Dwayne Johnson

Filmtopp
25 mars 2023 kl. 20:00

Spelar hemlig karaktär i ny actionfilm

I ett exklusivt samtal med Filmtopp berättar Kristofer Hivju om hur det är att arbeta med Hollywoodstjärnan Dwayne Johnson.

Att Kristofer Hivju har ett späckat schemat är närmast en underdrift. Utöver att vara bioaktuell med Cocaine Bear syns han nu på C More med nya Beck-filmen Quid Pro Quo. Dessutom har han en kommande TV-serie och tre långfilmer, varav den ena av dem, Red One, är med Hollywoodstjärnor som Dwayne Johnson, Chris Evans, Lucy Liu och J.K. Simmons.

I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar inte bara norrbaggen om vad vi kan vänta oss av Beck 49 eller ger sin syn på om Beck-filmerna skulle fungera utan Peter Haber, han ger oss också detaljer om just Red One.

– Det var jätteroligt att göra den. Det är en julactionfilm där J.K. Simmons spelar jultomten, han är en underbar människa och en fantastisk skådespelare. Jag får inte säga så mycket om min roll ännu, men vi hade en jättekul inspelning och det är samma författare, Chris Morgan, som har skrivit de flesta Fast and the Furious-filmerna. Det är verkligen en gottepåse, det är bara att hämta popcornen och julmusten, säger Kristofer Hivju till Filmtopp.

Kristofer Hivju om Dwayne Johnson
Kristofer Hivju. Foto: Filmtopp Int.

Kristofer Hivju: "Dwayne Johnson är en underbar kille"

Om du jämför detta med att spela in jätteproduktion för TV, som Game of Thrones, med en sådan här jätteproduktion för film, är det någon skillnad?

– På alla stora produktionerna så finns det en liknande infrastruktur. Det är 100-150 personer på set och allt går lite långsammare i svängarna, men de lägger så mycket tid på scenerna att du vet att när du går hem för dagen så har de fått något som är bra. När du gör en liten produktion så måste du sörja för att du gör rätt val och att du är vid rätt markör när kamerorna rullar. Du måste veta att det stämmer.

Hur fungerar hierarkin på en sån här stor produktion? Kan du hänga med Dwayne Johnson efteråt eller är det skilda vägar?

– Nej, nej, Dwayne Johnson är en underbar kille, vi hade det supertrevligt. När du gör film så är det stund för stund, ögonblick för ögonblick. Det är ett hantverk. Och Dwayne är en en stor, stor underhållare som verkligen klarar av att begeistra sin publik. Alla filminspelningar bygger på en hierarki där du har en general, hans närmaste och sedan alla som ska hjälpa till. Alla är där för att "the mother ant" ska få det som han behöver. Det är klart att det är en mer plan struktur i Skandinavien, men funktionerna är desamma. När jag gör en Beckfilm kan vi spela in mer på en dag än vad man gör på tre veckor i en amerikansk spelfilm.

Något premiärdatum för "Red One" finns inte i dagsläget, men gissningsvis släpps filmen lagom till jul.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL