Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Pinocchio

Så ser Tom Hanks ut i nya "Pinocchio"

Jonathan Smeds | Nyhet
10 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
10 mars 2022

Nyversionen av filmen från 40-talet kommer i september.

I år ser ut att bli ett riktigt drömår för alla som gillar berättelsen om Pinocchio. Inte bara en utan två filmer kommer ha premiär 2022.

Både Netflix och Disney+ kommer i år ge ut filmer baserade på sagan om den lilla trädockan som blir till liv. Samtidigt som Netflix-versionen redan fått en trailer och premiärdatum har det varit ganska tyst om Disneys dito. Men nu delar de med sig av en bild och premiärmånad för Pinocchio.

Tom Hanks i Pinocchio
Tom Hanks i "Pinocchio". Foto: Disney

I bilden ser vi Tom Hanks i rollen som dockmakaren Gepetto, och Pinocchiodockan ser väldigt mycket ut som den i Disneys animerade film från 1940. Filmen har i samband med detta också bekräftats ha premiär i september, men inte exakt vilken dag. Denna nyversion regisseras av Forrest Gump-regissören Robert Zemeckis, och utöver Tom Hanks innehåller rollistan bland annat Cynthia Erivo, Joseph Gordon-Levitt och Benjamin Evan Ainsworth.

Netflix Pinocchio är inte en live-action film, utan i stället en stop-motion animering. Deras film har premiär i december, och är regisserad av Guillermo Del Toro. Troligtvis lär den inte bli lika varm och mysig som Disney+ filmen ser ut att vara.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL