Anders Öfvergård åtalas för att ha stulit från ICA-butik: Stjäl regelbundet

Anders Öfvergård åtalas för att ha stulit från ICA-butik: "Stjäl regelbundet"

Filmtopp
Uppdaterad 12 juli 2023 kl. 14:50 | Publicerad 11 juli 2023 kl. 09:35

Arga snickaren i nytt blåsväder

Anders Öfvergård, även känd som "Arga snickaren" har anmälts för stöld och nu åtalas han. Det hela rör sig om att han ska ha stulit kött från en ICA-butik. I anmälan står det att han stjäl regelbundet.

Efter att TV4 brutit sitt avtal med honom är programledaren Anders Öfvergård, som även kallas för "Arga snickaren", tillbaka på Kanal 5. Men nu har han hamnat i blåsvädret på nytt. Han står nu åtalad för en ringa stöld, rapporterar Aftonbladet. Enligt anmälan ska 

Anders Öfvergård åtalas för att ha stulit från ICA-butik: "Stjäl regelbundet"
Anders Öfvergård som programledare för "Robinson". Foto: TV4.

Anders Öfvergård åtalas för stöld: "Stjäl regelbundet"

I slutet av juni anmäldes Anders Öfvergård av en ICA Maxi-butik för att ha lämnat butiken med varor som inte hade scannats. Närmare bestämt köttvaror värda omkring 400 kronor. Han var då tydlig med att det rörde sig om ett misstag och att han inte hade några intentioner om att stjäla: 

– Om det var fel på blippen eller något annat mänskligt fel vet jag inte, sade Öfvergård då till Aftonbladet.

Men enligt den anmälan som kommit in ska det inte ha varit första gången som han stulit från butiken. I den står det som följande: 

– Butikskontrollanten fick uppgifter från butikspersonalen gällande en kund som regelbundet stjäl varor i butiken. 

Väl i förhör menar Aftonbladet att Öfvergård inte förnekar stölden, men att han trycker på att det rör sig om en incident. Att det aldrig fanns någon intention om att stjäla men att det kanske var fel på scanningshandtaget.

Ica-handlaren "lycklig över att det äntligen var över"

I förundersökningsprotokollet som Nyheter24 har tagit del av står det att Ica-handlaren hade järnkoll på Anders Öfvergård som vid tidigare konfrontationer upplevts som "aggressiv, dryg och otrevlig". Vid ett av de tillfällen som han konfronterades ska han ha släppt sin matkasse och sprungit iväg. Butikskontrollanten som förhörts säger följande om TV-profilens agerande i butiken: 

– Ica-handlaren sa att han skulle hem och fira med champagne för att det äntligen var över. Detta just för att han hade varit så aggressiv, dryg och otrevlig vid konfrontation att de inte fick ingripa mot honom längre på grund av arbetsmiljön. Så uppfattade jag det, säger butikskontrollanten.

Vidare delar Nyheter24 uppgifter om förhör med andra vittnen som menar att Öfvergård stulit dyra varor så som räkor och cahewnötter.

Anders Öfvergård har ännu inte kommenterat det hela vidare till media. 

Programleder ny storsatsning

Den 15 februari gick Kanal 5 ut med att de tagit in Anders Öfvergård för att programleda en ny storsatsning som bygger på den brittiska tittarfavoriten Renovation Nation där han hjälper svenska par att renovera och bygga sina drömhus. 

– Det är pirrigt! Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen, säger Anders Öfvergård i ett pressmeddelande om programmet vars första säsong spelades in under våren.

När det nya renoveringsprogrammet har premiär är ännu inte känt, men förväntas bli till hösten.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL