Ryan Reynolds nära guldet med sitt fotbollslag Wrexham AFC

Ryan Reynolds förklarar – därför köpte han fotbollslaget Wrexham AFC

Filmtopp
13 februari 2023 kl. 15:02
ANNONS
ANNONS

Har vänt på klubbens

I november 2020 köpte Ryan Reynolds fotbollslaget Wrexham AFC tillsammans med Rob McElhenney. Men hur kommer det otippade draget sig egentligen? Här är svaret.

I komediserien Ted Lasso Apple TV+ får vi följa med när en amerikansk fotbollstränare flyttar till England för att coacha sitt första fotbollslag – en Premier League-klubb i nedre halvan av tabellen. Den storyn påminner om de två skådespelarna och filmskaparna Ryan Reynolds och Rob McElhenneys köp av den walesiske fotbollsklubben Wrexham AFC, som var illa ute när de tog över spakarna. Deras utåt sett knäppa idé om att ta över klubben fick fart efter att Reynolds hade sett en specifik sekvens i komediserien It's Always Sunny in Philadelphia och tog kontakt med McElhenney, som en gång i tiden skapade den.

Ryan Reynolds förklarar – därför köpte han fotbollslaget Wrexham AFC
Foto: Disney+.

Ryan Reynolds förklarar köpet av fotbollslaget Wrexham AFC

De hade aldrig pratat med varandra förut – tills Ryan Reynolds fick se slutet på säsong 13 av It's Always Sunny in Philadelphia där Rob McElhenneys karaktär Mac kommer ut som gay och bjuder på ett svindlande dansnummer. 

– Det var bland de vackraste tre minuterna jag sett. Så jag skrev till honom för att berätta det, säger Reynolds till tidningen The Athletic.

De två fortsatte sedan att chatta med varandra som kompisar.

– En dag skickade Rob mig ett mejl som beskrev hans plan på att köpa en lägre divisionens klubb och låta den växa till att bli en global maktfaktor. Jag såg vägen han hade lagt framför sig och hoppade på. Det var så oväntat och intressant, och jag älskar att bygga verksamheter. Det här är en verksamhet, säger Reynolds.

Foto: Disney+.

Följ resan i serien Welcome to Wrexham

Ryan Reynolds och Rob McElhenneys köp av Wrexham AFC blev ett faktum i november 2020. Kort därefter blev det även känt att FX skulle göra serien Welcome to Wrexham för att dokumentera duons nya resa. I den får vi följa med i deras arbete på klubben bakom kulisserna. Serien vars första säsong finns att streama i sin helhet har lockat stort intresse, och klockar i skrivande stund in på höga 8.2/10 i betyg på IMDb.

Wrexham AFC grundades 1864 och är därmed en av världens äldsta fotbollsklubbar men har länge fått se sig kämpa i landets lägre divisioner. De befinner sig nu i National League som är landets femte division, där de också hållit hus de senaste tretton säsongerna. Sedan Reynolds och McElhenney tog över klubben har de klättrat högt upp på tabellen. Likaså blev de nyligen det enda laget från National League att ta sig till den fjärde omgången i FA-cupen.

Inför morgondagens mot Woking är Wrexham på andra plats i National League och är i högsta grad med i kampen om ligatiteln. En toppmatch som tack vare de två stjärnornas uppköp av Wrexham AFC kommer att vara hårt bevakat världen över. 

Se klippet som blev startskottet för Ryan Reynolds och Rob McElhenneys vänskap som skulle leda till köpet av Wrexham AFC:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL