En sexscen har upptäckts i Harry Potter-filmerna – kan du se den?

J.K. Rowlings hårda attack mot Daniel Radcliffe och Emma Watson: ”Underminerar kvinnor”

Axel Diedrichs
11 april 2024 kl. 12:04

Författaren riktar hård kritik mot Harry Potter-stjärnorna

I en ny tråd på X trycker J.K. Rowling till Harry Potter-stjärnorna Daniel Radcliffe och Emma Watson för att de "är nära vänner med en rörelse som syftar till att underminera kvinnors hårt vunna rättigheter".

Den berömda Harry Potter-författaren J.K. Rowling har länge varit i ordkrig på X (Twitter) med folk som stöttar transpersoner, och har därför mötts av stor kritik av många fans. Även filmseriens stjärnor Daniel Radcliffe och Emma Watson har vid tillfälle tagit avstånd från henne. När tidningen Deadline sprider en rapport av brittiska National Health Service som säger att det finns bristande bevis för de långsiktiga bieffekterna när man behandlar unga transpersoner, ser hon rött.

J.K. Rowlings med hård attack mot Daniel Radcliffe och Emma Watson

I ett inlägg på X har J.K. Rowling en utläggning om att barn kommer till skada av att byta kön och att det är väldigt många som ska hållas ansvariga, från läkare till kändisar. I en kommentar skriver en av hennes följare: "väntar på att Dan och Emma ska ge dig en mycket offentlig ursäkt… trygga i vetskapen om att du kommer förlåta dem."

Rowlings svar på kommentaren är en hård pik mot Daniel Radcliffe och Emma Watson, som uttryckt sitt stöd för unga transpersoner: 

– Kändisar som blev nära vänner med en rörelse som syftar till att underminera kvinnors hårt vunna rättigheter och som använde sina plattformar för att heja på övergången av minderåriga kan spara sina ursäkter till traumatiserade personer som bytt kön och ångrat sig, och sårbara kvinnor som behöver sina utrymmen. 

På grund av kontroverserna beslutades det att J.K. Rowling inte skulle medverka i Harry Potter-återträffen Return to Hogwarts på HBO. Men hon jobbar just nu på den stora TV-serien som ska ge oss nya versioner på hennes älskade böcker.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL