Den roliga repliken Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"

Roliga repliken som Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"

Filmtopp
06 juli 2023 kl. 20:00

Stjärnan minns en av sina bästa stunder från inspelningen

Rolf Lassgård är klar för den satiriska dramaserien "Whiskey on the rocks" och vi hoppas att han får utrymme för improvisation i den kommande satsningen. I "En man som heter Ove" bevisade Rolf Lassgård med en rolig improviserad replik att han kan lyfta en scen om han får möjlighet till det.

I dag avslöjades det att Rolf Lassgård är klar för en ny serie som samproduceras av Disney och SVT. Det är kommande Whiskey on the rocks det handlar om – ett satiriskt drama inspirerat av den ryska ubåt som gick på grund utanför Blekinge 1981, och baserat på Jonas Jonassons verk.

Rolf Lassgård kommer att spela huvudrollen som statsminister Thorbjörn Fälldin, och vi hoppas att de satiriska aspekterna av projektet ger honom utrymme att improvisera en aning. Det visade han sig nämligen vara en klippa på att göra under inspelningen av En man som heter Ove – där han levererade en rolig och minnesvärd replik som var improviserad.

Den roliga repliken Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"
Trots att Ove är en riktig tjurgubbe bjuder han publiken på både ett och annat skratt. Foto: Nordisk Film.

Roliga repliken som Rolf Lassgård improviserade fram i "En man som heter Ove"

När Filmtopp intervjuade Rolf Lassgård ställde vi frågan ifall han brukar improvisera mycket när han spelar in film, varpå skådespelaren lyfte fram en rolig stund i En man som heter Ove som exempel: 

– Ja, om det känns rätt gör jag absolut det. I En man som heter Ove kunde jag naturligt plocka fram något när tjejen får en iPad och jag säger: "Jag känner igen den känslan, det är som att köpa en ny bil."

Även om den roliga repliken improviserades fram var den inte helt huggen ur luften: 

– Den repliken fanns med i boken, men inte i manuset.

Trots detta får vi ge Lassgård ära för att han läst på tillräckligt mycket för att kunna dra ut den ur hatten. Det ska även sägas att det förutom en fin berättelse i stort är just den typen av små fnissiga ögonblick som gjort En man som heter Ove till den långlivade succé som den är. 

Inspelningen av kommande "Whiskey on the rocks" inleds till hösten och premiären är beräknad till julen 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL