Robinson 2023: Oskar Hammarstedt

Robinson 2023: Oskar Hammarstedt

Filmtopp
Uppdaterad 25 april 2023 kl. 19:23 | Publicerad 21 mars 2023 kl. 08:20

Den äventyrande 31-åringen från Kosta

Oskar Hammarstedt från Kosta är en av de deltagarna i "Robinson" 2023 som hittills satt störst prägel på säsongen. Har han vad som krävs för att vinna tävlingen?

Den nya säsongen av Robinson är av riktigt hård karaktär med nya regler, villkor och deltagare som får det tuffare än någonsin att överleva. I Lag Syd finns Oskar Hammarstedt som hittills gett intrycket av att vara en av tävlingens största överlevare och en av lagets viktigaste profiler. Inte bara för att han är duktig på vildmarksliv och kan hjälpa de andra, utan också för att han verkar kunna ha en inverkan på det sociala spelet. Med förmågan att hantera samtliga utmaningar ute på ön är det fullt rimligt att betrakta Oskar Hammarstedt som en stark kandidat till att vinna Robinson 2023.

Robinson 2023: Oskar Hammarstedt
Foto: TV4.

Oskar Hammarstedt är 31 år gammal och bor till vardags i Kosta. Där jobbar han som fiskodlare, och på fritiden spenderar han en hel del av sin tid med att campa, fiska och äventyra runt omkring i Sverige. Som personlik sak har han valt att ta med sig ett flugbindningsset. Oskar är kort och gott en person som är skapt för det stora vildmarkslivet.

Oskar Hammarstedt stod för programrekord redan i första avsnittet av Robinson 2023

Flera deltagare behöver många avsnitt för att tittarna ska bli bekanta med dem. Oskar satte genast sin prägel redan i premiären av Robinson 2023 när han – utan tennstål – lyckades starta en eld. Istället körde han den tuffa trä mot trä-varianten där han gnuggade en pinne tillräckligt varm för att den skulle kunna skapa glöd. Enligt TV4 själva har detta aldrig tidigare hänt i programmet. Högst imponerande med tanke på hur många deltagare.  

Så här såg det ut när Oskar gjorde upp en eld i Robinson:

Vinner Oskar Hammarstedt Robinson 2023?

Så, har Oskar vad som krävs för att sluta upp som segrare av den nya Robinson-säsongen? Svaret är ett rungande ja. Inledningsvis bör han definitivt betraktas som ett av de största hoten för de andra deltagarna, om inte det allra största. Men vi får inte glömma bort att denna tävling handlar om enorm uthållighet och att kunna stå sig en längre period utan mättad mage. Den typen av prövning får vi fortfarande vänta och se hur Oskar hanterar. 

Skickad till Gränslandet

Att vara en av favoriterna att vinna Robinson kan ibland sätta en i en skör position. Det fick vi se i dagens avsnitt när Oskars lagkapten Sophie Sörkvist behövde ta det närmast omöjliga beslut om att skicka iväg honom till Gränslandet. Detta trots att hon tillsammans med resten av laget verkligen tycker om honom. Men tjejpakten skulle hållas intakt och likaså behövde det största hotet försvinna ur deras bild förr eller senare. 

Men Oskar verkar inte hänga läpp, utan nu fortsätter hans resa på annan ö. Där önskar vi honom all lycka.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL