Robinson 2023: Markus Edensky

Robinson 2023: Marcus Edensky

Filmtopp
Uppdaterad 14 maj 2023 kl. 20:12 | Publicerad 20 mars 2023 kl. 08:00

36-åringen som till vardags lever på Påskön

Marcus Edensky är en av deltagarna i "Robinson" 2023 som verkligen kan komma att sätta en prägel på säsongen och hjälpa Lag Syd i viktiga tävlingar.

Robinson 2023 är äntligen igång, och det har varit en ordentligt fartfylld säsong med högt tempo och oanade vändningar. Som en knorr fick vi tidigt in på det andra avsnittet – den tredje dagen totalt under äventyret – bekanta oss med en ny deltagare utöver de som redan presenterats: Marcus Edensky. Att döma av de intryck han gett oss så här långt verkar han vara en person som kan ha stor inverkan på den nya säsongen.

Robinson 2023: Marcus Edensky
Marcus Edensky i "Robinson" 2023. Foto: TV4.

Vem är Marcus Edensky i Robinson 2023?

Än så länge vet vi inte allt för mycket om denna "mystiska" deltagare som skjutits in från sidan. Men i en kortare presentation förstår vi att skånefödda Marcus till vardags bor tillsammans med sin familj på Påskön i sydöstra Stilla havet, vilket gör honom till ensam deltagare om att leva i tropisk miljö även utanför tävlingsprogrammets ramar. Där har han lärt sig en hel del om att överleva ute i naturen – en egenskap som förstås gör honom till en viktig spelare ute på Robinson-ön.

Marcus Edensky anslöt sig till sina Lag Syd-medlemmar först på Dag 3 under resans gång och var därför nervös inför hur han skulle tas emot. 

– Min start i Robinson var inte som planerad. Jag räknade inte med att bli sjuk i Covid. Det faktum att jag varit här i ett par dagar på min egen lilla strand, finns det endast potentiellt negativa effekter av. Risken är att ligga i underläge rent socialt, alla andra känner ju varandra redan, säger Marcus Edensky. 

Men dessa orosmoln lättade snabbt ovanför Marcus när han genast fick ett varmt mottagande av hela gruppen.

– Jag tror att han kan vara den sista biten som vi behöver för att gå så långt som möjligt som team, säger lagkamraten Sophie Sörkvist.

Oskar Hammarstedt i Robinson
Oskar Hammarstedt. Foto: TV4.

Marcus potentiella duell – eller vänskap med Oskar Hammarstedt

Fram tills dess att Marcus Edensky gjorde sin entré i Lag Syd var det Oskar Hammarstedt som verkade vara gruppens utnämnda vildmarksexpert. Marcus visade nämligen tidigt att han också kan mycket om hur man överlever på en öde ö. Bland annat talade han om specifika träd med hjärtformade löv som är extra bra för dem att använda som vedträ.

– Han är väldigt självsäker, och jag är inte helt säker på att han har rätt i det han säger. Det här är det jag kan bäst, så om jag inte hört talas om vad han säger eller förstår det överhuvudtaget... då kommer vi clasha i framtiden, säger Oskar till tittarna.

Antingen väntar det en duell mellan Marcus och Oskar, eller så kommer de att kunna bli en ultimat Robinson-duo som tillsammans leder Lag Syd framåt. Känslan är att Marcus är en varm och tillmötesgående person som skulle föredra att ha saker och ting på det sistnämnda sättet.

Utskickad av laget – sen tillbaka i Robinson

Det dröjde inte länge innan vi fick svar på ovan nämnda fråga. När lagkaptenen Alva Trané ställdes inför valet att välja bort en lagkamrat valde hon Marcus, och det var ingen mindre än Oskar som ledde henne in på beslutet. Han menar att de inte alls klickade bra – som personer – och att han helst såg honom lämna. 

Efter en kort tid i Ingenmansland, där han var tillsammans med Elin Ambrosiani och Zeki Demir, är Marcus Edensky nu tillbaka i huvudtävlingen och Lag Syd, med ett starkt revanschsug. Hur han kommer att fungera tillsammans med Oskar Hammarstedt och de andra återstår att se. Om hans vara i programmet ska bli långvarig är känslan att Marcus måste ställa in sig i ledet och framför allt gruppens syn på hur saker och ting ska fungera ute på ön.

 Du följer Marcus resa i "Robinson" 2023 på TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL