John Wick 5 är bekräftad

Regissören bakom John Wick gör ny samuraj-film

23 oktober 2022 kl. 10:10

Finns underlag för att göra en hel filmserie

Chad Stahelski har med John Wick-filmerna bevisat att han kan göra feta actionfilmer. Nu ska han jobba på ett nytt projekt baserat på böcker om en amerikansk samuraj under 70-talet.

Chad Stahelski började sin karriär som stuntman och har bland annat jobbat på filmer som Matrix där han lärde känna skådespelarstjärnan Keanu Reeves. Senare kom han att regissera honom i de berömda John Wick-filmerna. Nu ska Stahelski göra en ny actionfilm som går under titeln Black Samurai. Den är baserad på en bokserie skriven av Marc Olden. Filmen görs för Netflix, berättar The Hollywood Reporter.

Black Samurai kommer att handla om den amerikanska soldaten Robert Sand som räddas av en samuraj-mästare i 70-talets Japan. Han tränas senare för att bli den bästa inom kampsport och förvandlas till "Black Samurai". Sand är även en man med ett uppdrag då han vill skydda allt det han håller kärt.

Marc Olden har skrivit åtta böcker i serien som går under namnen The Katana, Sword of Allah, The Warlock, The Inquisition, The Deadly Pearl, Killer Warrior, The Golden Kill och Slaughter. Så många böcker betyder att Stahelski kan ha en ny stor filmserie vid sin barm.

När "Black Samurai" har premiär vet vi inte i nuläget. Det är heller inte känt vilka som kommer att spela i den. Vågar vi hoppas på Keanu Reeves i huvudrollen?

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL