Kära Hollywood: Silent Hill förtjänar en remake

Ny Silent Hill på gång – Psykologisk skräck utlovas!

21 oktober 2022 kl. 08:10

Tillbaka in i dimman…

Det var nu ett tag sedan vi fick se en officiell "Silent Hill"-film, närmre bestämt 2006, men nu har vi fått veta att en ny är på ingång.

Det var under gårdagen som spelföretaget Konami under en live-stream bekräftade att de i skrivande stund jobbar på ett nytt TV-spel i Silent Hill-franchisen, vi fick även veta att en ny skräckfilm är på gång, som kommer att gå under namnet Return to Silent Hill.

Filmen ska handla om en ung man, som tar sig tillbaka till den lilla staden i dimman för att hitta sin förlorade kärlek. Regissören själv Christophe Gans berättar också att filmen kommer att utspela sig i samma lilla, kusliga stad som i förra filmen.

Foto: Sony Pictures - Pyramid Head

Psykologisk skräck utlovas

Kommande Silent Hill blir mer av en psykologisk skräckfilm och mer "modern" skräckfilm, men trots det kommer vi att bjudas på nya rysliga överraskningar. Under streamen fick vi också veta att projektet baseras på spelet Silent Hill 2, som släpptes på PlayStation 2 under 2001.

Filmen kommer att ha en speltid allt ifrån 90 till 100-minuter berättar Gans, som lovar att vi återigen får se Pyramid Head – en av de läskigare karaktärerna i skräckfilmsvärlden.

Än så länge har filmen inget premiärdatum.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL