Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för FBOY Island Sverige – allt om nya säsongen 2023

Premiär för FBOY Island Sverige – allt om nya säsongen 2023

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 december 2022

Nya satsningen är här för att ta över svenska reality-scenen

Nu har vi fått ett bekräftat premiärdatum för FBOY Island Sverige. Här hittar allt du vill veta om nya säsongen som kommer till HBO Max och discovery+ 2023.

Den amerikanska förlagan har tagit realityvärlden med storm. Och nu är det äntligen dags för den svenska publiken att få lära känna deltagarna i FBOY Island Sverige. Med start den 19 januari på discovery+ och Kanal 11 samt HBO Max följer vi Theresé, Awa och Olivia som under ledning av programledaren Klara Elvgren möter och dejtar tjugo killar på en tropisk ö i jakten på äkta kärlek. Problemet: bara hälften av killarna har kommit för att hitta kärleken. Den andra halvan bryr sig mer om vinstpengar än ett långvarigt förhållande. I FBOY Island Sverige släpas förlegade könsroller och dejtingbeteenden fram i ljuset och avväpnas på lika oväntade som spännande och framförallt underhållande sätt. 

Theresé Samuelsson, Awa Touray och Olivia Jakobsson har en sak gemensamt. De är trötta på kanske-män, oseriösa dejter och killar som aldrig kan binda sig till en enda tjej. “Fboys”, som det etablerade internationella uttrycket lyder. I FBOY Island Sverige får de chansen att sätta tjugo killar på prov. Vilka vill ha äkta kärlek, och vilka vill bara leka utan ansvar? För bara hälften har kommit till den tropiska ön för kärlekens skull. Den andra hälften? För pengarna. 

– Fboys är ju inget man direkt vill involvera sig med, synen dom har på dejting och tjejer är ju inte den bästa. Jag vill ha en självsäker man, men som också lekt färdigt och inte har behovet av uppmärksamhet och den ständiga bekräftelsen av fler tjejer, säger Theresé Samuelsson.

– Dejting ska vara kul och tryggt. För mig är det viktigt att den jag dejtar visar att jag är den som är i personens fokus. Framför allt nu då många på grund av sociala medier lätt får för sig att de kan ha tio bollar i luften samtidigt, säger Awa Touray.

En efter en röstar tjejerna ut killarna, med ett tydligt mål: att avslöja och skicka hem alla Fboys tills endast de som verkligen vill ha kärlek står kvar. Men vad händer om du får känslor för nån som inte är redo att vara seriös? Vad händer om nån som kommit för pengarna hittar drömtjejen på vägen? Kan man bryta sig ur gamla dejtingmönster? I FBOY Island Sverige sätter våra huvudpersoner Theresé, Olivia och Awa tillsammans med programledaren Klara Elvgren luppen på gamla och unkna könsstereotyper – och driver med dem under tiden.

– Det känns som att dejtingscenen alltför länge har dominerats av osköna snubbar som tror att dom kan göra precis vad dom vill och komma undan med det. Det är hög tid att börja ställa dom till svars för sina beteenden, sin mentalitet och framförallt: sin syn på tjejer.  Att som här dessutom göra det med en stor portion humor och en fet prispott i grunden är bara positivt, säger Olivia Jakobsson.

Premiär för FBOY Island Sverige – allt om nya säsongen 2023
Foto: Warner Bros. Discovery.

Om deltagare och programledare i FBOY Island Sverige

De tre som letar efter kärlek i årets upplaga av programmet är: 

Olivia Jakobsson (26), handläggare.

Theresé Samuelsson (32), butikschef och koordinator.

Awa Touray (24 år), modell och konsult.

Programledare är Klara Elvgren (32 år), företagare och influencer. 

– Det har varit otroligt roligt att få spela in det här programmet med alla våra fina deltagare. Här är för en gångs skull verkligen tjejerna i fokus, och dessutom är allt gjort med så mycket humor och glimten i ögat, säger Klara Elvgren.

Då har FBOY Island Sverige premiär

Vi har nu fått ett bekräftat premiärdatum för när den svenska satsningen når publiken. De tio avsnitten av FBOY Island Sverige har premiär den 19 januari 2023. Förutom att släppas på discovery+ och Kanal 11 kommer de även att publiceras på HBO Max med start samma datum.

Så här lyder motiveringen bakom att programmet släpps hos flera aktörer:

- Content sharing är ett naturligt nästa steg när Warner Bros. Discovery som ett gemensamt bolag växer fram och tar form, och just här i Norden har vi en unik position med inte bara en, utan två starka streamingplattformar och dessutom flera populära linjära kanaler vi kan publicera vårt innehåll på. Vi är väldigt stolta över det här programmet och allt annat innehåll vi producerar inom Warner Bros. Discovery, och på det här viset når vi en unikt stor andel av tittarna, säger Christina Sulebakk, GM Warner Bros. Discovery Nordics.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL