5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

Quentin Tarantino utser sin allra bästa film

Filmtopp
17 augusti 2022 kl. 20:08
ANNONS
ANNONS

Håller du med regissören om att den är hans finaste verk?

Många är vi som dividerat om vilken som är mästerregissörens största verk. Men vad säger han själv? I en intervju utser Quentin Tarantino sin allra bästa film.

Få skulle säga emot att Quentin Tarantino är en av vår tids främsta filmskapare. Sedan nittiotalet har han försett världen med biofilmer som tagit oss alla med storm, från Reservoir Dogs och Pulp Fiction till Inglourious Basterds och Once Upon a Time in Hollywood. Ja, Tarantino har gjort så många bra filmer att det kan diskuteras i evigheter om vilken som är allra bäst. 

Undrar du vad den stilsäkra regissören själv tycker? Då är du säkerligen inte ensam. Lyckligtvis kan du nu ta reda på det. 

Quentin Tarantino utser sin allra bästa film

Brad Pitt och Leonardo DiCaprio i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures Releasing.

När Quentin Tarantino nyligen pratade med podcasten ReelBlend pekade han ut Hajen som tidernas bästa film. Värt att nämna är att han då underströk att det kanske inte är den allra bästa som gjorts, men att det inte finns något som hantverksmässigt kan göras bättre. I samband med det avslöjade han vilken som är hans allra bästa film ur vad vi kan kalla ett objektivt filmskaparperspektiv. 

– Once Upon a Time in Hollywood är min bästa film, säger Tarantino. 

Dramakomedin som speglar ett Los Angeles på slutet av 1960-talet gick mycket riktigt starkt när den kom ut 2019. Sammanlagt drog den närmare en halv miljard dollar i biointäkter och nominerades till tio Oscar och vann två. Tarantino blev då själv nominerad för Bästa regi, manus och film. Visst är han allt i bra form nu när han tar sig an sin tionde och sista film.

När Filmtopp rankar Quentin Tarantinos filmer placeras Once Upon a Time in Hollywood på en tredje plats. Före den på toppen av listan hamnar den grovt underhållande krigsfilmen Inglourious Basterds och det formatmässigt banbrytande gangsterstycket Pulp Fiction

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL