Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmen Robert De Niro önskar att han inte gjorde med Al Pacino

Quentin Tarantino om vem som är bäst – Robert De Niro eller Al Pacino?

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 juli 2023

Tydligen kan man välja en favorit!

Vem tycker du är bäst av Robert De Niro och Al Pacino? Quentin Tarantino som arbetat med båda anser en av dem vara den absolut bästa skådespelaren i världen.

Regissören Quentin Tarantino har under sin karriär jobbat med flera av de stora mästarna inom skådespelaryrket. Däribland hittar vi Robert De Niro och Al Pacino, som det är känt att den berömde filmskaparen älskar båda två. En av dem håller han dock närmare hjärtat än den andra visar det sig. Håller du med honom om hans val?

Quentin Tarantino om vem som är bäst – Robert De Niro eller Al Pacino?
Quentin Tarantino i "Django Unchained". Foto: Sony Pictures Releasing.

Quentin Tarantino bestämmer sig: han är allra bäst av Robert De Niro och Al Pacino

Det var i en intervju med Charlie Rose som Quentin Tarantino pratade om vem som är den allra bästa skådisen av Al Pacino och Robert De Niro. Men först jämför han de båda med den yngre superstjärnan Leonardo DiCaprio, som vi sett i Django Unchained och Once Upon a Time in Hollywood

– Ingen är som honom i dag, han är precis som Al Pacino och Robert De Niro var på 70-talet. De kunde få göra allt de pekade på men valde att inte ens göra två filmer om året. När man visste att de hade valt att göra något så måste det vara ganska bra. 

Vidare trycker han på vem av de två filmikonerna som sticker ut snäppet mer för honom än den andra: 

– Robert De Niro förtjänar sitt rykte som den förmodligen bästa skådespelaren av sin generation. Jag tycker att han är den bästa skådespelaren i världen. Jag har aldrig sett någon försvinna så mycket i en karaktär. 

Lovorden från regissören kommer knappast som någon större överraskning. De två arbetade tätt tillsammans på Jackie Brown (1997), som på senare år omvärderats av många fans som ett av regissörens bättre verk. Det återstår att se ifall de kommer jobba tillsammans på vad som förväntas bli Tarantinos allra sista film. Men mer om det senare. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL