De tre filmerna Quentin Tarantino skulle ta med sig till en öde ö

De tre filmerna Quentin Tarantino skulle ta med sig till en öde ö

Filmtopp
25 augusti 2022 kl. 21:05

Vilka rullar följer med mästerregissören ut ur videobutiken?

I ett gammalt klipp som dykt upp till ytan avslöjar Quentin Tarantino de tre filmerna han skulle ta med sig till en öde ö. Se det här!

Den berömde regissören och manusförfattaren Quentin Tarantino älskar att snacka film, och vid flera olika tillfällen har han listat favoriter. Men sällan har han vid ett kniven mot strupen-läge, framför kameror, plockat fram de tre filmerna han skulle ta med till en öde ö. I ett gammalt reportage som fått ny spridning får vi följa med Tarantino in i en videobutik där han måste välja de verk han uteslutande skulle behöva leva med för resten av livet. 

De tre filmerna Quentin Tarantino skulle ta med sig till en öde ö

 

De tre filmerna Quentin Tarantino skulle ta med sig till en öde ö
"Taxi Driver" med bland en ung Quentin Tarantinos måsten. Foto: Columbia Pictures.

När Tarantino börjar plocka tre filmer börjar han med en som det är känt har betytt mycket för honom, Brian De PalmaBlow Out från 1981 med John Travolta i huvudrollen. Den hyllade thrillern följer en ljudtekniker för filminspelning som av misstag råkar spela in ett riktigt mord och därefter befinner sig i fara.

– John Travolta ger en av de bästa prestationerna någonsin i den här filmen.

En slump att Travolta senare krävde att Travolta skulle medverka i Pulp Fiction? Skulle inte tro det. 

Nästa film Tarantino plockar med sig är Howard Hawkins westernklassiker Rio Bravo som kom ut redan 1959. Filmen handlar om sheriff Chance som arresterar mördaren Joe, men snart finner staden blockerad av Joes bror och andra ranchägare. Till sin hjälp att reda ut det hela har Chance bara en gamling, en pojkvasker och sin alkoholiserade vice-sheriff.

– En av de bästa filmerna som gjorts. Ricky Nelson är så häftig och Dean Martin ger även han en av tidernas bästa prestationer. Skådespelarinsatser är viktiga för mig...

Sist men inte minst väljer Tarantino ut Taxi Driver som knappast behöver någon vidare presentation. Han trycker även i det här fallet på att valet handlar mycket om filmens magiska skådespeleri. Tarantino har jobbat med två av dess stjärnor, Robert De Niro och Harvey Keitel

Cirka 7:40 minuter in i klippet ser du när Tarantino plockar fram sina favoriter ur butiken Video Archives: 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL