Discovery duckar frågan om Anders Öfvergård och hans framtid på kanalen

Programledarens hån mot Anders Öfvergård: "Borde haffa varsin köttbit"

Filmtopp
Uppdaterad 01 september 2023 kl. 14:26 | Publicerad 29 augusti 2023 kl. 13:07

Drog till med fräckis under Kristallen

Tidigare i somras blev Anders Öfvergård dömd för ringa stöld, vilket väckt stor uppståndelse. Under Kristallen valde programledaren Kristina Petrushina att håna honom med ett skämt.

Den 11 juli fick vi veta att den tidigare Robinson-programledaren Anders Öfvergård (i folkmun även känd som "Arga snickaren") hade blivit åtalad för att ha stulit kött från ICA Maxi i Värmdö. Knappt en månad senare stod det klart att han dömdes skyldig till ringa stöld. Sedan dess har många haft sitt att säga om saken. Inte minst har kriminologen Leif GW Persson gått ut och hävdat att det är så allvarligt att han kommer förlora majoriteten av sina uppdrag. Andra har försvarat honom, som realityprofilen Jeanette Höglund som tycker att man lägger onödiga resurser på en petitess. 

Under gårdagen var det dags för Kristallen 2023, och det skulle visa sig att man ännu inte har glömt bort det hela. Kristina Petrushina som ledde galan tillsammans med Mark Levengood tog nämligen tillfället att håna Öfvergård.

Programledarens hån mot Anders Öfvergård: "Borde haffa varsin köttbit"
Foto: SVT.

Programledarens hån mot Anders Öfvergård: "Borde haffa varsin köttbit"

Som vanligt med galor är de fyllda med en hel del underhållning mellan prisutdelningarna och tacktalen. Under Kristallen fick vi se sångnummer och en hel del komiska stunder från programledarduon Kristina Petrushina och Mark Levengood. Under en av "pauserna" drog "Keyyo" till med en fräckis som hånade Anders Öfvergård

– Vet du vad, Mark. I dag tycker jag att vi ska dra en Anders Öfvergård, sade Kristina till Mark som genast ville veta vad hon menade. 

– På festen efteråt borde vi haffa varsin köttbit, och bara gå iväg, svarade hon då. 

Skämtet ledde till mycket skratt hos publiken samt Levengood som inte kunde värja sig. 

Kommer Öfvergård tillbaka i rutan?

Flera månader innan Anders Öfvergård åkte dit för att ha stulit kött, så presenterades han som ny programledare på Kanal 5 och discovery+. De kommunicerade då även ut att han han ska fronta ett nytt renoveringsprogram till hösten som bygger på en brittisk förlaga med titeln Renovation Nation.

Många vill veta om vi fortfarande kan räkna med att han gör comeback i rutan som planerat. Filmtopp har vid flera tillfällen försökt nå discovery+ som samtliga gånger duckat frågan om hans framtid. Tills något annat kommuniceras ut får vi alltså räkna med att han dyker upp på streamingtjänsten och Kanal 5 så som det är tänkt. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL