Leif GW Persson om Anders Öfvergårds köttstöld: "Kommer förlora sina uppdrag"

Leif GW Persson om Anders Öfvergårds köttstöld: "Kommer förlora sina uppdrag"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 11 augusti 2023 kl. 11:06 | Publicerad 09 augusti 2023 kl. 10:25

Kriminologen ger programledaren sin dom

Programledaren Anders Öfvergård har blivit dömd för att ha stulit köttbitar från ICA Maxi. I Nyhetsmorgon säger Leif GW Persson sitt om saken, och menar att Öfvergård kommer förlora 90% av sina uppdrag.

Det har varit mycket skriverier den senaste tiden runt Anders Öfvergård som hamnat i kraftigt blåsväder efter att ha stulit tre dyra köttbitar från en ICA Maxi-butik. Inför rättegången tog han in stjärnadvokaten Johan Eriksson, men tingsrätten beslutade likväl att döma honom skyldig till ringa stöld. När den berömde brottsexperten Leif GW Persson gästade Nyhetsmorgon tidigare i dag gav han sin syn på vad fallet nu kommer att innebära för Öfvergård framöver.

Leif GW Persson om Anders Öfvergårds köttstöld: "Kommer förlora sina uppdrag"
Foto: TV4 / Kanal 5.

Leif GW Persson om Anders Öfvergårds köttstöld: "Kommer förlora sina uppdrag"

När nyheten nåddes ut om att Anders Öfvergård blivit dömd till ringa stöld kommenterade han det hela till Aftonbladet, och menade sig då vara "både förvånad och besviken". När Leif GW Persson gästar Nyhetsmorgon tror han sig domen vara korrekt.

– Själv förnekar han gärningen, sedan blev han då dömd för några dagar sen. Jo, har han gjort det då? Jag är nog ganska säker på att det är en korrekt dom. De har i detalj följt med vad han har hållit på med. När han scannar in så går han efter ett klassiskt modus operandi, säger Leif GW Persson till Nyhetsmorgon.

Sett till den resurs Öfvergård har valt att ta in tror inte GW Persson att han kommer överklaga domen: 

– Av någon anledning har han Sveriges främsta brottsmålsadvokat Johan Eriksson. Rätten är enig, så jag har svårt att tro att han överklagar.

Fortsättningsvis tror GW Persson att domen kommer ha en stor negativ inverkan på Öfvergårds karriär. Han misstänker att programledaren "kommer förlora 90% av sina uppdrag" och därmed många miljoner kronor: 

– Det här är den dyraste köttstölden någonsin. Nu är det inte läge att vara "Arga snickaren", säger GW.

I höst är det tänkt att Anders Öfvergård ska vara tillbaka på Kanal 5 och discovery+ med ett nytt renoveringsprogram. Kommer hans dom att påverka lanseringen av programmet? Filmtopp har sökt Discovery Networks.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL