Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Venom och Spider-Man – Tom Hardy drömmer om en crossover

Premiären av Venom tidigareläggs – men inte i Sverige?

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 september 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 september 2021

Snart får vi se Hardy som Venom igen.

Under pandemin har vi blivit vana vid att biopremiärer skjuts upp, men i takt med att biopubliken har börjat återvända till salongerna har allt fler titlar kunnat lanseras som planerat. Nu har dessutom premiären för "Venom: Let There Be Carnage" tidigarelagts – åtminstone i USA.

Premiärdatumet för kommande "Venom: Let There Be Carnage" har ändrats vid flera tillfällen, och i regel har det flyttats längre in i framtiden. I går stod det dock klart att premiären i USA istället tidigareläggs med två veckor. Istället för det tilltänkta datumet den 15 oktober, kommer filmen nu att ha biopremiär den 1 oktober istället.

I Sverige ligger filmens premiär i skrivande stund kvar på den 20 oktober. Det är alltså ännu oklart om premiären kommer att tidigareläggas även här.

Anledningen till att Sony har flyttat datumet ska enligt The Hollywood Reporter vara de fina siffror som Marvels Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings har kunnat visa upp efter sin premiär. De 90 miljoner USD som filmen spelade in under sin premiärhelg ska ses som ett styrkebesked för biograferna och ett tydligt tecken på att de håller på att återhämta sig.

LÄS OCKSÅ: Recension: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Även om mycket tyder på att datumet för den svenska biopremiären kommer att ligga fast på den 20 oktober, så kan beskedet i USA ses som positiva nyheter även för den svenska biopubliken. Beslutet att tidigarelägga premiären är en indikation på att vi (förhoppningsvis) är på väg att kunna lägga ständigt framskjutna premiärer bakom oss.

I "Venom: Let There Be Carnage" kommer vi åter att få se Tom Hardy i rollen som Eddie Brock/Venom. I filmen kommer vi också att få se Woody Harrelson i rollen som Cletus Kasady. Filmen är regisserad av Andy Serkis.

LÄS OCKSÅ: Trailern till Venom 2 välter internet

NÄSTA ARTIKEL