Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Sagan Stenmark – Legenden berättar sin historia

Premiär för Sagan Stenmark – Legenden berättar sin historia

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
14 december 2022
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
14 december 2022

En dokumentär i tre delar

Snart är det premiär för "Sagan Stenmark" – en dokumentärserie som sätter legenden Martin Stenmark under luppen. I tre avsnitt hör vi honom återberätta sin historia.

TV4 gör en dokumentär om skidlegendaren Ingemar Stenmark. Hur blev han egentligen så bra? Vad drev honom att bli bäst? Vilka nyckelpersoner fanns runt Ingemar Stenmark och hur tänkte han själv under åren på toppen när media jagade den då fåordiga världsstjärnan?

Ingemar Stenmarks otroliga karriär, med bland annat 86 världscupsegrar och två OS-guld, är såväl enastående som unik. Snart har dokumentären Sagan Stenmark premiär på TV4 Play och TV4, där Stenmark, familjemedlemmar och andra i hans närhet blickar tillbaka på karriären och alla framgångar.

– Jag har sällan funderat över min karriär, därför var det kul att blicka tillbaka på alla minnen och att träffa gamla kompisar som jag inte ser så ofta. Jag valde att medverka i dokumentären för att kunna påverka och ge en rättvis bild av mig själv och att det kanske skulle vara kul för mina barn och barnbarn att få se vad jag har sysslat med i min ungdom, säger Ingemar Stenmark själv om dokumentären Sagan Stenmark.

Premiär för Sagan Stenmark – Legenden berättar sin historia
Foto: TV4.

Sagan Stenmark sänds på TV4 Play och TV4

Dokumentären består av tre stycken avsnitt som börjar sändas torsdagen den 15 december på TV4 Play och TV4. I avsnitten får vi följa den 66-årige före detta tävlingsåkaren när han återberättar om sin enastående karriär. Sett till hur motvillig han brukar vara till den här typen av uppslag är förväntningarna skyhöga.

Så här säger Malin Knave, exekutiv producent för dokumentärserien, om att få genomföra det speciella projektet:

– Det känns helt fantastiskt att göra en dokumentär med en av Sveriges mest framgångsrika och populära idrottare genom alla tider. TV4 har länge velat göra en story om Ingemar Stenmarks liv och karriär. Att nu få göra den officiella dokumentären, där huvudpersonen själv medverkar, är vi väldigt glada för.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL