Anja Pärson om expeditionen: "Kroppen bryts ner"

Anja Pärson om expeditionen: "Kroppen bryts ner"

Filmtopp
02 september 2022 kl. 18:43

Guldvinnaren tog sig upp för ett berg istället för neråt

Den före detta världsmästaren i slalom, Anja Pärson, skulle vara dubbelt TV-aktuell. Nu hoppar hon av "Mästarnas mästare" efter de avslutade inspelningarna av "Expeditionen".

Med 13 VM-medaljer, 6 OS-medaljer och 2 bragdguld är den f.d. alpina skidåkaren Anja Pärson en internationell sensation. I höst och vår skulle hon ha medverkat i två stycken TV-program – Mästarnas mästare och Expeditionen – men så blir inte fallet.

Tidigare i dag möttes vi nämligen av nyheten om att Pärson oväntat hoppar av Mästarnas mästare på grund av en skada:

– Det känns otroligt tråkigt att så nära inpå Mästarnas mästare behöva avstå på grund av en skada. Jag har verkligen sett fram emot att tävla i programmet och mäta mig med alla fantastiska idrottare som deltar. Men som alla vet är jag bra på att komma igen, och det kommer jag att göra även denna gång. Jag önskar alla årets deltagare all lycka till och jag kommer att sitta bänkad på första parkett, säger Anja Pärson.

Anja Pärson
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Bestiger berg i Expeditionen

Tack och lov kommer tittarna ändå att få sin dos av Anja Pärson i höst. På TV4 kommer hon nämligen att synas i det omtalade realityprogrammet Expeditionen, i vilket en grupp svenska profiler bestiger Lobuche Peak i HImalaya. Under den första säsongen tvingades vissa deltagare avbryta den krävande utmaningen.

– Jag har åkt ner för så många berg så varför inte gå upp för ett och jämna oddsen lite? Fysiskt sett så har jag alltid haft kontrollen över mig själv, men på hög höjd är det som att det är någon annan regel som gäller. Det som händer efter en viss höjd är att kroppen bryts ner. Du mår fysiskt sämre och sämre och det är på grund av att du inte får syre helt enkelt. Du äts liksom upp inifrån, känns det som, säger Anja Pärson under TV4:s höstpresentation.

Alla deltagare i Expeditionen säsong 2

När Filmtopp frågade Anja hur det var att ta sig an den här tuffa utmaningen tillsammans med en grupp som man inte riktigt känner sedan tidigare, berättade hon att det ganska snabbt och naturligt blev vissa grupperingar mellan deltagarna. Att målet hela tiden var att ta sig uppåt.

Deltagarna som är med i årets upplaga är följande:

  • Anja Pärson
  • Nikki Amini
  • Patrik Arve
  • Gustaf Hammarsten
  • Carin Götblad
  • Daniel Boyacloglu

Expeditionen säsong 2 har premiär den 17 oktober på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL