Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Drottning_Elizabeth

Premiär för ny dokumentär om drottning Elizabeth

David Forssell | Nyhet
01 april 2022
David Forssell | Nyhet
01 april 2022

Paul McCartney med när drottningens liv analyseras

Drottning Elizabeth II har varit Storbritanniens drottning i 70 år. Lagom till hennes platinumjubileum släpps en ny dokumentär om hennes långa och händelserika liv.

Det har gjorts flertalet dokumentärer om drottning Elizabeths liv genom åren, för att inte tala om den hyllade dramatiseringen av hennes liv i Netflix The Crown. Nu är det dags för ännu en dokumentär.

Den brittiska drottningen föddes den 21 april 1926, men då visste ingen att hon skulle bli brittisk regent. Först efter att hennes farbror kastat in handduken stod det klart att Elizabeth skulle vara den som övertog tronen. Sedan den dagen förändrades hennes liv i grunden. 

Regent i 70 år

Dokumentären Elizabeth: A Portrait in Part(s) låter tittaren följa med på en resa genom Elizabeths långa regeringstid, från 1950-talet och hennes första premiärminister Winston Churchill, till prins Charles och Dianas äktenskap och in i nutid. Dokumentären blandar gamla klipp med nya och skildrar ett land och en monarki i ständig i förändring. För den som regerat ett land i 70 år finns mycket att berätta.

Se trailern till "Elizabeth: A Portrait in Part(s)" här!

Notting Hill-regissör ligger bakom dokumentären

Mannen bakom filmen är ingen annan än Notting Hill-regissören Roger Michell. Han hann dock avlida innan filmen haft premiär. Andra medverkande i filmen är bland annat Beatles-medlemmen Paul McCartney som har både det ena och andra att säga om hennes majestät.

"Elizabeth: A Portrait in Part(s)" har premiär i dag, den 1 april, och visas på Filmstadens biografer. 

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL