Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gabi Fletcher i GABI

Biopremiär för GABI - mellan åren 8 och 13

Oscar Pettersson | Nyhet
08 april 2022
Oscar Pettersson | Nyhet
08 april 2022

Dokumentär om könstillhörighet

På fredag 8 april har den svenska bioaktuella "GABI - mellan åren 8 och 13" premiär. Dokumentärfilmen, som regisseras av Engeli Broberg (Gone, 2015), handlar om Gabi Fletchers utveckling under fem år där hon inte känner någon tillhörighet till de två könen som världen erbjuder.

filmstaden.se beskrivs dokumentärfilmen med en handling som kretsar kring Gabi (Gabi Fletcher) som vill bara vara Gabi. Det kan tyckas som en självklarhet, men det är det inte riktigt.

Gabi känner sig annorlunda mot andra flickor, men som en utåtriktad åttaåring har det aldrig varit ett problem. När familjen däremot flyttar från Stockholm till en småstad och puberteten närmar sig, börjar saker och ting ändra på sig.

Gabi Fletcher i GABI
"GABI - mellan åren 8 och 13". Foto: SF Bio.

Gabi har en brinnande önskan om att få håret kortklippt och dagdrömmer ofta när hon tittar på Google-bilder på fotbollsspelare med snygga frisyrer. Men kommer resten av världen att förstå Gabi?

Under fem år får åskådaren följa med och se Gabi växa upp på bioduken, utmana könsnormer och rätten till att vara som man vill. GABI - mellan åren 8 och 13 vann "bästa dokumentär" på Festival Mix Milano 2021.

Premiär på bioduken fredag, 8 april.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL