Biopremiär för Drive My Car

Biopremiär för Drive My Car

01 april 2022 kl. 10:30

I dag släpps japanska Cannes-vinnaren på bio

Lagom till helgen får vi svenska tittare äntligen ta del av den hyllade japanska filmen "Drive My Car". Den vann också nyligen en Oscar för Bästa icke-engelskspråkiga film.

I dag kan vi i Sverige få ta del av road-dramafilmen Drive My Car. Filmen har fått fin kritik världen över och bygger på en novell av den japanske succéförfattaren Haruki Murakami. Vi på Filmtopp vill självklart tipsa våra läsare om denna film!

Drive My Car handlar om teaterregissören och skådespelaren Yusuke Kafuku som är lyckligt gift med sin fru Oto, som är manusförfattare. Men så händer det som inte får hända, Oto dör plötsligt och Yasukes liv förändras för gott. Ett par år senare får Yusuke chansen att regissera en pjäs i Hiroshima, under förutsättning att han inte själv kör bil upp dit. Yusuke är först motvillig men går sedan med på att låta den unga kvinnan Misaki Watari bli hans chaufför. Därefter blir inget sig likt.

Se trailern till "Drive My Car" här!

Prisbelönt film

Drive My Car har blivit uppskattad och prisbelönad på många filmfestivaler. Den har bland annat vunnit en BAFTA för Bästa icke-engelskspråkiga film, fått en Oscar för Bästa internationella film och förärats med utmärkelsen Bästa manus på filmfestivalen i Cannes. 

I rollistan ser vi Hidetoshi Nishijama som Yusuke Kafuku, Toko Miura som Misaki Watari och Reika Kirishima som Oto.

Filmen har premiär i dag, den 1 april och går att se på Filmstadens biografer.

Mer läsning:

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL