Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Petra Malm ersätter Anders Öfvergård som programledare för Robinson

Petra Malm ny programledare för Robinson

Jonathan Smeds | Nyhet
02 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
02 mars 2022

Ersätter Anders Öfvergård

Efter att TV4 bröt sitt samarbete med Anders Öfvergård har det länge varit oklart vem som ska programleda "Robinson", men i dag presenterade kanalen vem som tar över programmet.

Det var i september förra året som Anders Öfvergård, även känd som Arga snickaren, fick sparken av TV4. Detta efter en händelse på en personalfest, där han enligt uppgifter ska ha agerat mycket hotfullt mot en kvinnlig kollega. 

I samband med att det hela skedde var Öfvergård aktuell med flera olika TV4-produktioner, till exempel Sveriges värsta bilförare och Robinson. Det första programmet fick ganska omgående en ny ersättare i Gry Forsell, men vem som ska ta över Robinson har länge varit oklart.

Nu har hon presenterats. I dagens Nyhetsmorgon meddelades det att Petra Malm kommer leda Robinson. Hon är redan ett känt namn hos TV4 genom deras program Elitstyrkans hemligheter, där hon är instruktör. Hon är även känd för att vara den första kvinnan som någonsin antagits till Sveriges militära specialförband.

– När jag fick frågan var det fullständigt naturligt. Jag sa ja på studs och behövde ingen betänketid, säger Malm till Nyhetsmorgon.

Årets inspelningar kommer skilja sig från tidigare år, för den här gången kommer man spela in två säsonger på en gång. På så sätt kan en säsong sändas på våren och en sändas på hösten.

Beskedet innebär dock inte att vi sett det sista av Anders Öfvergård. Eftersom han redan hade hunnit spela in årets säsong av Robinson är det han som kommer leda programmet när det är tillbaka i rutan. Vi får alltså vänta ett år innan det är Petra Malm som leder programmet.

Robinson 2022 kommer ha premiär senare i mars

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL