Peter Jackson om de nya Sagan om Ringen-filmerna: Vill höra visionen

Peter Jackson om de nya Sagan om Ringen-filmerna: "Vill höra visionen"

Filmtopp
24 februari 2023 kl. 07:02

Nu är vi väldigt nära att återse Tolkiens värld på bioduken

I dag nås vi av nyheten om att nya Sagan om Ringen-filmer är bekräftade. Regissören bakom de tidigare filmerna, Peter Jackson, berättar att han ser fram emot att höra producenternas vision.

Det har under en längre tid varit på tal om nya Sagan om Ringen-filmer, men först nu är det officiellt. Warner Bros. och New Line Cinema går ihop för att ta tillbaka Midgård till bioduken. I ett pressmeddelande säger Peter Jackson, bakom den ikoniska trilogin och de följande Hobbit-filmerna, att han längtar efter att få en vision presenterad för sig.

Rättigheterna för Sagan om Ringen-filmerna börjar bli nästliga. Förra året såg vi inte bara den svenska spelkoncernen Embracer Group köpa upp Middle-earth Enterprises, som äger flera exklusiva rättigheter J.R.R. Tolkiens värld, vi såg även Amazon släppa deras TV-serie Maktens Ringar. Nu går alltså Warner Bros. och New Line Cinema ihop med Embracer Group för att göra nya biofilmer baserade på Sagan om Ringen.

– Vi är så glada över att få påbörja denna nya resa tillsammans med New Line Cinema och Warner Bros. Pictures, där vi tar tillbaka J.R.R. Tolkiens oöverträffliga värld till den stora duken på nya och spännande sätt, säger Lee Guinchard, VD för Embracer Groups avdelning Freemode i ett uttalande.

Han fortsätter: 

– Vi förstår hur uppskattade dessa verk är, och genom att arbeta tillsammans med våra partners, planerar vi att hedra det förflutna, se mot framtiden och se till att hålla en högsta nivå av kvalitet.

Peter Jackson om de nya Sagan om Ringen-filmerna: "Vill höra visionen"
Flera karaktärer från "Sagan om Ringen" kan återvända i de nya filmerna. Foto: New Line Cinema.

Peter Jackson om de nya Sagan om Ringen-filmerna

Sett till att Warner Bros. och New Line Cinema har fulla rättigheter till Midgård är det ännu inte utkristalliserat vad dessa nya Sagan om Ringen-filmer kommer att skildra för berättelser eller karaktärer. Men det är förstått att de bland annat får tillgång till Aragorn, Galadriel, Gandalf och Gollum.

En positivt inställd Peter Jackson berättar att han och sina nära medarbetare Fran Walsh och Philippa Boyens hållits i loopen så här långt. Vidare ser de fram emot att höra mer om visionen: 

– Vi ser fram emot att få prata närmare med dem och att höra deras vision för hur de ska ta franchisen framåt. 

Först ut av Warner Bros. Sagan om Ringen-filmer är den animerade föregångaren "The War of Rohirrim" som utspelar sig 250 år innan originaltrilogin och har biopremiär den 12 april 2024. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL