Pelle Liljas planer efter Robinson – startar projekt med Alexander Strandberg

Pelle Liljas planer efter Robinson – startar projekt med Alexander Strandberg

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 20:12 | Publicerad 07 december 2023 kl. 00:12

Berättar för Filmtopp om framtiden

Efter Robinson återförenas Pelle Lilja med vännen Alexander Strandberg för att starta upp ett träningsprojekt, detta berättar deltagaren för Filmtopp.

Under den förra höstens säsong av Robinson fick svenska folket följa med när en otippad vänskap tog form mellan deltagarna Pelle Lilja och Alexander Strandberg. Åtminstone otippad i den mening att Pelle vid en första anblick inte alls gillade Alexander. Under resans gång fann de varandra och kom att bli som bästa vänner ute på ön, båda med stort intresse för träning och fotbollslaget Hammarby IF. Men också att kunna djupdyka i samtal och prata om allt möjligt.

Pelle Liljas planer efter Robinson – startar projekt med Alexander Strandberg
Pelle Lilja och Alexander Strandberg tillsammans i "Robinson". Foto: TV4.

Därför blev det väldigt tungt när Pelle Lilja fick lämna TV4:s Robinson för att vända hem till Sverige och ta farväl av sin svärfar, som då stod inför döden. Men trots att de skiljdes åt där och då, så gick det inte att separera dem från varandra när de båda väl var hemma igen. 

I en intervju med Filmtopp berättar Pelle Lilja om relationen till Alexander sedan tiden i Robinson och konstaterar att den är fortsatt väldigt fin, att de lär hålla ihop för resten av livet.

– Hans fru var i Stockholm och hälsade på. Även om hon inte känner mig och min fru Annika så väl, så var det självklart att hon skulle komma över på ett glas vin. Jag och Annika var på besök när hans tvillingar fyllde år och jag bjöd över honom på min sextioårsskiva. Vi kommer nog hänga resten av livet. 

Pelle Lilja och Alexander Strandberg idag
Alexander Strandberg och Pelle Lilja på gymmet. Bild: Pelle Lilja.

Pelle Liljas och Alexander Strandbergs gemensamma framtidsplaner

Men förutom att umgås som vänner efter Robinson, så har Pelle och Alexander även gjort produktiva saker ihop.

– Jag har följt med honom på föreläsningar och han har alltid involverat mig på ett jäkligt skönt sätt, säger Pelle. 

Inom en snar framtid tänker de starta upp ett gemensamt träningsprojekt som folk ska kunna ta del av för att bättra på sin hälsa.

– Vi funderar faktiskt på att ha träningshelger, där man får träna med "Robinson-Pelle" och "Robinson-Alex". Det kommer bli hårt, men med glimten i ögat. Jag är gammal kustjägare, så det kommer de att få känna på. 

– Jag kan säga att det ser ut att ske på vårterminen. Det är du först med.

Vi på Filmtopp tackar Pelle Lilja för scoopet som han bjuder på, och önskar honom och Alexander Strandberg stort lycka till med deras planer för framtiden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL