Paradise 2022: Pedro Lima

Pedro och Linnea vinnare av Paradise 2023: "Mådde dåligt i huset"

Filmtopp
11 januari 2023 kl. 16:01

Produktionen fick övertala deltagarna till att stanna

Nu är äntligen finalen avklarad i det mest omdebatterade realityprogrammet i Sverige. Filmtopp har pratat med vinnarna, Linnea och Pedro, och fått svar på hur de egentligen hade det inne i huset.

Pedro och Linnea vinnare av Paradise 2023: "Mådde dåligt i huset"
Foto: Viaplay.

Paradise 2023 – "politiskt korrekt"

När Viaplay gick ut med att det blir ett nytt koncept av det populära realityprogrammet Paradise Hotel så blev många redan från start skeptiska. Under våren 2021 avbröts den inspelade säsongen av Paradise Hotel efter att två kvinnliga deltagare anklagade en manlig deltagare för övergrepp under inspelningen, övergrepp som delvis sändes i programmet på Viafree och Viaplay.

Händelserna ledde till att produktionsbolaget valde att lägga ner Paradise Hotel helt, och istället kom en mer uppdaterad version med namnet Paradise. Den största skillnaden är att du nu har kunnat bilda par med vem som helst, du har inte varit bunden till en partner av motsatt kön. Nu kan vem som helst att ansöka till programmet utan krav på att vara den "stereotypiskt straighta" realityprofilen.

Tittarna delades som i två läger snabbt in i den nya säsongen. Antingen älskade de det nya, mer inkluderade konceptet, eller så hatade de det, och tyckte att det var för "politiskt korrekt".

Pedro och Linnea vinnare av Paradise 2023: "Mådde dåligt i huset"
Tone Sekelius. Foto: Viaplay.

I 36 avsnitt har vi nu fått följa deltagarna om kampen till att vinna en halv miljon kronor. I rollen som programledare har vi fått se Tone Sekelius göra sin debut, och det har hon axlat bra, så pass bra att hon även fick chansen att leda nästa säsong som precis har spelats in.

Pedro och Linnea vinnare av Paradise 2023: "Mådde dåligt i huset"
Pedro & Linnea, vinnarna av Paradise 2023. Foto: Viaplay.

Pedro och Linnea vann Paradise 2023

I en spännande final fick vi se när Pedro och Linnea skulle mötas i en så kallad "kulceremoni" där det avgörs om vinstpengarna. Efter att Tone lagt ut vinstpengarna på ett bord så var det upp till deltagarna att antingen kasta kulan och gå iväg med prissumman själv, eller välja att hålla kvar kulan och dela på vinstpotten. Både Linnea och Pedro valde att hålla kvar i kulan och dela på pengarna. 

Det har inte varit lätt för vinnarna inne i huset och vi på Filmtopp har fått äran att prata med Pedro och Linnea om hur de faktiskt mådde inne i huset, om valet att inte kasta kulan och hur pengarna ska spenderas. Svaren på dessa frågor, och mycket mer, hittar du i videon nedan.

Vi vet med säkerhet att det blir en säsong två av "Paradise" och vi uppdaterar så fort vi får ett datum. Håll utkik på vår hemsida.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL