Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peaky Blinders säsong 7 – detta vet vi

Peaky Blinders säsong 7 – detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juni 2022

Får vi se mer av våra brittiska favoritgangsters?

Den omåttligt populära serien "Peaky Blinders" har gått i mål med sin sjätte säsong, men hur ligger det till med framtiden för serien? Filmtopp har svaret.

Den älskade serien Peaky Blinders hade premiär 2013 och har de senaste åren funnits tillgänglig på Netflix på den svenska marknaden. Serien handlar om gangsterfamiljen Shelby, under perioden mellan första och andra världskriget, och deras resan mot toppen av den kriminella världen.

Peaky Blinders är skapad av Steven Knight och i rollerna har vi under de sex säsongerna kunnat se skådespelare som Cillian Murphy, Tom Hardy, Sam Neill, Anya Taylor-Joy, Aiden Gillen och Adrien Brody, för att bara nämna några.

Genom åren har serien byggt upp en enormt stor och hängiven skara följare och när den sjätte säsongen nu har gått i mål är frågan på allas läppar: Blir det en säsong 7 av Peaky Blinders.

Är Peaky Blinders slut? Kommer en sjunde säsong?

Dessvärre är serien Peaky Blinders avslutad. Finito. Det kommer inte att komma en säsong 7 av serien, trots att den från början var planerad att ha en sjunde säsong. MEN, misströsta ej, även om den sjätte säsongen var den sista, så kommer det att komma mer Peaky Blinders framöver – och det i form av en långfilm.

Tyckte du att slutet på säsong 6 kändes lite väl öppet för att vara avslutningen så var du med andra ord inte helt fel ute. Det finns fortfarande en del lösa trådar som Steven Knight avser att rycka i under filmen.

Tanken var som sagt att det först skulle bli en sjunde säsong, men de planerna byttes ut mot en film, vilket bekräftats av Knight flertalet gånger. Inte nog med det, han har också uttalat sig om att det förs samtal om eventuella spinoff-serier.

Vi har med andra ord en del Peaky Blinders kvar att avnjuta i framtiden – åtminstone i någon form.

Något exakt premiärdatum för filmen är ännu inte tillkännagett, och inte heller vad den kommer att handla om.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL