Nytt på Paramount+ i april 2022

The Offer säsong 2 – detta vet vi

  • Paramount+
Filmtopp
Uppdaterad 25 juni 2022 kl. 11:06 | Publicerad 24 juni 2022 kl. 13:06

Kommer det en andra säsong av The Offer?

Paramount+ serie "The Offer" har blivit en av streamingtjänstens mest uppskattade produktioner. Frågan är bara om vi för nöja oss med den första säsongen eller om en andra säsong kommer att dyka upp.

"The Offer" är Paramount+ dramatiseringen om skapandet av en av historiens mest uppskattade filmer, Gudfadern. Handlingen är inspirerad av den Oscarsvinnande producenten Albert S Ruddys upplevelser under tiden som Gudfadern blev till.

I rollen som Ruddy ser vi (Miles Teller), medan Matthew Goode spelar rollen som Paramounts dåvarande produktionschef, Robert Evans. Dessutom kan vi se Dan Fogler spela filmens legendariske regissör Francis Ford Coppola och Juno Temple spela Ruddys sekreterare, Bettye McCartt.

Serien är skapad av Leslie Grief och Michael Tolkin.

När kommer The Offer säsong 2?

Dessvärre kan vi meddela att det sannolikt inte kommer att bli någon andra säsong av The Offer. Den uppskattade serien är producerad som en miniserie och Paramount+ ser ut att stå fast vid det beslutet. Eftersom handlingen dessutom är baserad på verkliga händelser med ett relativt smalt fokus, så finns det av naturliga skäl inte oändligt med källmaterial som skulle kunna inspirera en fortsättning av serien.

Det enda som egentligen skulle tala för en fortsättning är att serien har fått ett så pass bra mottagande. Delvis av kritiker, men framför allt av tittarna. Skulle Paramount+ välja att göra en ny säsong – vilket är osannolikt men absolut inte omöjligt – får vi tittar nog räkna med att det i så fall blir en än mer fiktiv berättelse än i första säsongen. Med det sagt gjordes det ju som bekant fler Gudfadern-filmer, och handlingen i en hypotetisk fortsättning skulle mycket väl kunna skildra skapandet av dem.

Eftersom vi inte tycker att man ska räkna med en fortsättning är det givetvis svårt att förutspå när en eventuell andra säsong skulle kunna tänkas ha premiär. Men med tanke på att The Offer lanserades som del av Gudfaderns 50-årsjubileum, skulle en den andra filmens jubileum, 2024, kunna vara det troliga målet för en premiär.

Till alla som drömmer om en säsong 2 av The Offer finns det visst hopp, men vi vill samtidigt understryka att det inte är någonting att räkna med.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL