Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mayor of Kingstown (säsong 1, avsnitt 1-4)

Mayor of Kingstown (säsong 1, avsnitt 1-4)

  • 10 x 55 min
  • Drama, Thriller
  • Paramount+
Jonatan Blomberg | Recension
14 november 2021
Jonatan Blomberg | Recension
14 november 2021

Mayor of Kingstown är nästa givna succé för Paramount+

Den Oscarsnominerade manusförfattaren och regissören Taylor Sheridan utökar sitt universum av tv-serier hos Paramount+. Denna gången med en rå och brutal berättelse från den fiktiva fängelseorten Kingstown.

  • Skapare:
    Taylor Sheridan, Hugh Dillon
  • I rollerna:
    Jeremy Renner, Dianne Wiest, Kyle Chandler, Derek Webster, Hugh Dillon m.fl.

Den fjärde säsongen av "Yellowstone" hade nyligen premiär på Paramount+ och lockade drygt 8 miljoner tittare till premiäravsnittet, vilket exempelvis kan jämföras med säsongspremiären av HBO:s Succession – som kallar sina cirka 1,3 miljoner tittare för deras bästa premiär på flera år.

Under loppet av en månad så hinner Paramount+ dessutom köra ut två ytterligare Taylor Sheridan-skapade tv-serier: Mayor of Kingstown och Y: 1883.

Efter att ha fått förhandstittaMayor of Kingstown, som alltså står näst på tur bland hans kommande premiärer, så hoppas jag bara att den andra halvan av säsongen är lika bra som den första. Då har vi ännu en given succé på gång. Det bör kanske tilläggas att jag sedan tidigare även är ett stort fan av Sheridan-filmerna Sicario, Hell or High Water och Wind River, så jag tillhör väl onekligen seriens målgrupp.

LÄS OCKSÅ: Wes Bentley om Yellowstone säsong 4

Handlingen i "Mayor of Kingstown" kretsar kring familjen McLusky och särskilt om brorsan Mike, som spelas av Jeremy Renner (Hawkeye, The Hurt Locker). Vår berättelse utspelar sig i det lilla samhället Kingstown, en mindre ort som växt fram runt ett fängelse, där alla som bor där på något sätt är beroende av fängelset och det amerikanska rättssystemets många gråzoner.

Här är du antingen en intagen, en vakt eller en familjemedlem till någon som råkar jobba på fängelset – eller så väntar du på att någon ur din familj ska släppas därifrån.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Paramount+

Sedan finns det olika gäng, med medlemmar som sitter av sina straff och poliser som försöker sätta dit gängen på utsidan. Mitt i den här smeten finns familjen McLusky, som agerar ”Schweiz” för alla stadens invånare.

Oavsett om du råkar vara inspärrad eller en gängmedlem på utsidan, en vakt eller polis så är det till Mike du går för att bevara vardagsfreden. Alla vet att han inte väljer sida och alltid håller sitt ord, förutom om någon råkar gå emot honom eller hans familj. 

Likt många andra av Sheridans olika skapelser så osar Mayor of Kingstown av brutal trovärdighet, vilket backas upp av medskapare Hugh Dillons (som även spelar en polis i serien) egna erfarenheter av att ha växt upp i en stad precis som Kingstown.

Det är möjligt att serien kommer att bli lite väl brutal och dyster för vissa tittare. Känner du däremot att beskrivningen känns ens en gnutta intressant, så är du troligtvis i helt rätt målgrupp för den här produktionen.

Det finns redan under de inledande avsnitten så pass mycket potential att mina förhoppningar för avslutningen fortsatt är enorma.

LÄS OCKSÅ: Alla nyheter på Paramount+ i november 2021

NÄSTA ARTIKEL