Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Paramount skrotar Star Trek-uppföljaren – detta händer nu

Paramount skrotar Star Trek-uppföljaren – detta händer nu

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2022

Filmen struken från deras premiärkalender

Den kommande Star Trek-uppföljaren skulle haft premiär i slutet på nästa år, men nu finns den inte längre kvar bland Paramounts kommande titlar.

Det har nu gått mer än sex år sedan vi senast såg en ny Star Trek-film slå ner på världens biografer. Uppföljaren som var på väg tycks också ha blivit skrotad av filmbolaget Paramount, som nu tagit bort den från premiärkalendern. 

Det är Variety som ger oss nyheten om att den efterlängtade storfilmen nu tas bort från kalendern. Eftersom att regissören Matt Shakman hoppat av projektet för att istället göra Marvels nya Fantastic Four, sägs beslutet grunda sig i att det ska påbörjas på nytt helt från början.

Paramount helt inställda på att få till ny Star Trek-film

Paramount skrotar Star Trek-uppföljaren
Foto: Paramount.

 

Även om Star Trek: Beyond med sina 343 miljoner dollar i omsättning gick sämst av de tre biofilmerna med Chris Pine i spetsen, verkar det som att Paramount är fast beslutna om att få till en uppföljare. Och trots att rollistan ännu inte är bekräftad kan vi fortfarande förvänta oss att återse Pine som Kirk, Zachary Quinto som Spock, John Cho som Sulu, Zoe Saldana som Uhura, Karl Urban som Bones och Simon Pegg som Scotty. Likaså verkar det även gjutet att J.J. Abrams rattar spakarna i producentrollen. Men vem som nu ska regissera nästa film är för tidigt att spekulera kring.

Medan det går trögt med Star Trek-filmerna flyter det på desto bättre för franchisen i sitt TV-format. I dag kan vi ta del av hela fem pågående serier i Star Trek: Discovery, PicardProdigy, Lower Decks och Strange New Worlds.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL