På tv i kväll – ett gripande drama med en strålande Brie Larsson

På tv i kväll – ett gripande drama med en strålande Brie Larsson

Johan Samuelsson Krantz
22 februari 2024 kl. 06:02

Självbiografin The Glass Castle väcks till liv i detta drama med samma namn

Med enastående skådespel och regi fångar "The Glass Castle" kärnan av mänsklig kamp och överlevnad i en värld av kaos och osäkerhet.

Dramat "The Glass Castle" (2017) som går på TV8 i kväll är baserat på Jeannette Walls bästsäljande memoar med samma namn från 2005. Den är regisserad av Destin Daniel Cretton (Short Term 12), en begåvad filmskapare som är känd för sin förmåga att skildra djupt mänskliga berättelser och för sina starka karaktärsporträtt. 

I huvudrollen ser vi Brie Larson (Room), tillsammans med Naomi Watts (Mullholland Drive), Woody Harrelson (True Detective), Max Greenfield (New Girl) och Sarah Snook (Predestination) m.fl.

The Glass Castle
Foto: Nordisk Film.

Dramat The Glass Castle – på TV8 i kväll

Vi får följa Jeannette och hennes kamp för överlevnad och identitet. Hennes far, Rex, en karaktär som porträtteras av Woody Harrelson, är en karismatisk men oberäknelig man med en förmåga att driva familjen till gränsen. Naomi Watts gestaltar modern Rose Mary, en konstnärlig själ som kämpar med sin egen inre demoner och brist på ansvar.

Filmen utforskar de komplexa relationerna inom familjen Walls och de utmaningar de möter på sin väg. Från att leva som "squatters" till att flytta runt från plats till plats, kämpar familjen med att finna stabilitet och mening i tillvaron.

Följ med på denna  gripande och emotionella resa genom livets prövningar och triumfer på TV8 i kväll kl. 21.00.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL