På tv i kväll – Zack Snyder bjuder på episk action i historiens tecken

På tv i kväll – Zack Snyder bjuder på episk action i historiens tecken

Johan Samuelsson Krantz
27 februari 2024 kl. 06:02

Gerard Butler i rollen som kung Leonidas i episka "300"

Ta del av den blodiga och hjältemodiga striden mellan 300 spartanska krigare och den mäktiga persiska armén.

I kväll visas filmen "300" på tv. Det är en amerikansk, episk, historisk actionfilm från 2006 baserad på serietidningen med samma namn från 1998. Filmen är regisserad av Zack Snyder (Man of Steel). I huvudrollen som kung Leonidas ser vi Gerard Butler, som här sannolikt gör sin största roll, och visade hans förmåga att porträttera tuffa och karismatiska karaktärer. Rollen som drottning Gorgo spelas av Lena Headey (Game of Thrones).

För att skapa den unika visuella stilen använde regissören Zack Snyder en teknik som kallas "superimposition chroma key", vilket gav filmen dess karaktäristiska utseende och känsla som liknar Frank Millers originalgrafiska roman. För att förbereda sig för sina roller genomgick skådespelarna intensiv träning för att möta de fysiska kraven som fordrades för filmen.

På tv i kväll – Zack Snyder bjuder på episk action i historiens tecken
Foto: Sandrew Metronome.

Actionfilmen 300 – på tv i kväll

"300" utspelar sig under slaget vid Thermopyle under det grekisk-persiska kriget och följer 300 spartaner som kämpar mot den persiska armén under Xerxes ledning. Med de spektakulära stridsscenerna och de visuella effekterna blev 300 en stor framgång både kommersiellt och bland kritiker.

Filmen tjänade över 456 miljoner dollar över hela världen och blev en av de mest framgångsrika filmerna det året. Snyder lyckades med 300 skapa något som var mycket visuellt tillfredsställande och actionspäckat som blev en stor hit bland actionfans världen över.

"300" visas på Kanal 9 klockan 22.00 i kväll.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL