På tv i kväll – Tim Burtons kultfilm som snart får en uppföljare

På tv i kväll – Tim Burtons kultfilm som snart får en uppföljare

Johan Samuelsson Krantz
20 februari 2024 kl. 07:02

Stifta bekantskap med en av Michael Keatons signaturroller i Beetlejuice

Få både skratt och skräckkänslor i vad som är en av Tim Burtons mest älskade filmer. Dyk ner i en mörk och skruvad värld av spöken och övernaturliga krafter.

Missa inte Beetlejuice (1988) som visas på Kanal 9 i kväll, regisserad av Tim Burton, känd för sina originella, fantasifulla filmer med ett gotiskt anslag.

I huvudrollerna ser vi några av Burtons favoritaktörer, såsom Michael Keaton (Batman, 1989), som spelar den excentriska och skrämmande figuren Beetlejuice, samt motspelerskan Winona Ryder (Edward Scissorhands, 1990), som gör en av sina första roller när hon porträtterar den tonåriga Lydia Deetz.

Foto: Warner Bros.

Komedin Beetlejuice – på Kanal 9 i kväll

"Beetlejuice" är en svart komedi som följer det unga paret Adam och Barbara, spelade av Alec Baldwin (The Departed 2006) och Geena Davis (The Long Kiss Goodnight 1996), som dör i en olycka och blir spöken som fastnar i sitt eget hus. När en ny familj flyttar in och stör deras frid, anlitar de den destruktiva och kaotiska anden Beetlejuice för att skrämma bort dem. Handlingen tar en oväntad vändning när Lydia Deetz, dottern i den nya familjen, kan kommunicera med spökena och blir vän med dem.

Detta var en av Burtons första filmer med den gotiska estetik han senare skulle göra sig känd för. Trots att filmen heter Beetlejuice så närvarar inte Keatons karaktär mera än totalt 17 minuter under filmens gång. Trots detta så lämnar hans rollprestation ett starkt intryck hos publiken.

Missa inte denna kultklassiker av Tim Burton på Kanal 9 i kväll kl. 22.00. Till hösten förväntas uppföljaren "Beetlejuice Beetlejuice" ha premiär.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL