På tv i kväll – Jonah Hill och Michael Cera i kultig high school-rulle

På tv i kväll – Jonah Hill och Michael Cera i kultig high school-rulle

Johan Samuelsson Krantz
01 mars 2024 kl. 06:03

Superbad – en modern klassiker som aldrig tappar sin glans

I "Superbad" följer vi Seth och Evan på deras sista skoldag, fylld av galenskap, kärlek och oförglömliga äventyr, vilket gör den till en tidlös favorit.

Komedin Superbad (2007) som går på tv i kväll är regisserad av Greg Mottola och skriven av Seth Rogen och Evan Goldberg. Filmen följer tonåringarna Seth och Evan, spelade av Jonah Hill och Michael Cera, som försöker navigera genom sista året på high school. Deras mål är att gå på en episk fest och förlora sin oskuld innan de tar steget vidare till college.

Handlingen kretsar kring deras äventyr när de försöker skaffa alkohol till festen med hjälp av en falsk ID-handling och hamnar i en rad absurda situationer, inklusive ett möte med två poliser som heter Slater och Michaels, spelade av Bill Hader och Seth Rogen. Filmen utforskar vänskap, tonårsångest och det förvirrande övergångsstadiet till vuxenlivet på ett humoristiskt och hjärtevärmande sätt.

Foto: Sony Pictures

High school-komedin Superbad – på TV3 i kväll 

Superbad har hyllats för sin skarpa dialog, kemi mellan skådespelarna och komiska situationer. Den blev också en kommersiell framgång och betraktas nu som en av de bästa komedierna från 2000-talet och en av de främsta high school-filmerna genom tiderna. Superbad var baserad på Seth Rogen och Evan Goldbergs egna upplevelser från gymnasietiden. De skrev manuset när de var tonåringar och använde sina egna upplevelser som inspiration.

Missa inte denna klockrena komedi på TV3 kl 21.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL