Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Barbie-aktuelle Michael Cera om sin kris: "Kändisskap gör en paranoid"

Barbie-aktuelle Michael Cera om sin kris: "Kändisskap gör en paranoid"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
19 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
19 juli 2023

"Kändisskap gör en paranoid"

Michael Cera är just nu aktuell med den nya "Barbie"-filmen, men han slog igenom ordentligt redan 2007 när både "Supersugen" och "Juno" kom ut. Filmerna gjorde honom världskänd, men han var inte beredd på vad det skulle innebära. Nu erkänner han att han kändisskapet fick honom att överväga om han ens ville fortsätta som skådespelare.

Numera 35-årige Michael Cera är aktuell med den omtalade filmen Barbie, där Margot Robbie spelar huvudrollen som Barbie och Ryan Gosling spelar Ken. Michael Cera spelar rollen som Allan, figuren som är Kens mer eller mindre totalt bortglömde bästa vän.

Kanske är Allans doldisstatus något som resonerade extra mycket med Cera när han tackade jag till rollen, med tanke på att hans eget kändisskap vållat honom ett och annat problem genom åren – något han öppnar upp om i en ny intervju med The Guardian.

Barbie-aktuelle Michael Cera om sin kris: "Kändisskap gör en paranoid"
Jonah Hill och Michael Cera i "Supersugen" (2007). Foto: Sony Pictures.

Barbie-aktuelle Michael Cera om sin kris efter Supersugen: "Kändisskap gör en paranoid"

Michael Cera debuterade som skådespelare redan innan millennieskiftet och karriären började ta fart på allvar efter att han fick en huvudroll i komediserien Arrested Development (2003). Det riktigt stora genombrottet kom några år senare när han spelade huvudroller i två av de populäraste komedifilmerna 2007, Juno och Supersugen.

De två succéerna lyfte Ceras kändisskap till helt nya nivåer – på gott och ont. I en djupgående intervju med The Guardian avslöjar han hur svårt han hade att hantera sin nya status.

– Det var ganska överväldigande, säger Cera. Jag visste inte hur jag skulle hantera att gå nerför gatan. Kändisskap gör en väldigt obekväm i en själv, och det gör en paranoid och konstig.

Michael Cera menar att det fanns positiva aspekter och att han träffade många "fantastiska människor", men att han hade svårt att hantera situationen. Han avslöjar också att han då unga ålder bidrog till att folk inte respekterade hans personliga utrymme och att han själv inte visste hur han skulle sätta gränser på ett respektfullt sätt.

Situationen blev så ohållbar att Michael Cera till och med tackade nej till projekt som kunde bidra till kändisskapet och att han övervägde att sluta som skådespelare.

– Det kom till en punkt då jag ville sluta ta jobb som kunde göra mig kändare. Jag hade en liten kris. Jag uppskattade verkligen inte den hettan. Jag visste verkligen inte om jag skulle fortsätta som skådespelare.

Ett uppdrag som Michael Cera tackade nej till var det som värd för Saturday Night Live. Lyckligtvis var han redan klar för Scott Pilgrim vs. the World (2010), en film han menar hjälpte honom genom krisen.

"Barbie" har biopremiär den 21 juli.

NÄSTA ARTIKEL