Jonah Hill om barnstjärnans övergreppsanklagelser: Aldrig hänt

Jonah Hill om barnstjärnans övergreppsanklagelser: "Aldrig hänt"

Emil Oscar Rasmussen
12 juli 2023 kl. 12:00

Jonah Hill slår tillbaka via sina representanter

Jonah Hill anklagades häromdagen av sin exflickvän för psykisk misshandel under deras förhållande, det följdes sedan upp av anklagelser om övergrepp från den tidigare barnskådespelaren Alexa Nikolas. Nu svarar Jonah Hill på de sistnämnda anklagelserna via sin advokat, som menar att det "aldrig hänt".

Jonah Hill om barnstjärnans övergreppsanklagelser: "Aldrig hänt"
Foto: UIP.

Det stormar rejält kring Jonah Hill, 39. Med en filmografi som inkluderar titlar som Supersugen (2007), Moneyball (2011), 21 Jump Street (2012), The Wolf of Wall Street (2013) och Don't Look Up (2021) har han blivit en av Hollywoods mest välkända skådespelare, men nu har fokus skiftats från hans rollprestationer till hans privatliv.

I helgen publicerade Hills exflickvän, surfinstruktören Sarah Brady, en rad skärmdumpar från deras privata konversationer. Innehållet i konversationerna fokuserade i huvudsak på önskemål och krav från Hills sida om att Brady skulle plocka ner bilder på sociala medier som han fann olämpliga. Brady menar att hon blev psykiskt misshandlad under förhållandet och att hon delade dessa meddelanden som "en varning" för kvinnor.

En som reagerade på Bradys anklagelse var Alexa Nikolas, 31, en tidigare barnstjärna som främst är känd för sin medverkan i Zoey 101 (2005–2008) på Nikelodeon. På Twitter beskriver Nikolas hur hon som 16-åring var på fest hemma hos skådespelare Justin Long. På plats ska även Jonah Hill ha varit, då 24 år, och vid ett tillfälle ska han ha "knuffat" Nikolas mot en dörr och "kört ner tungan i halsen" på henne. Ytterligare en skådespelare ska ha funnits med på festen och Nikolas menar att han förgrep sig på en av hennes vänner, som också var minderårig och mellan 16–17 år.

Enligt Nikolas ska Jonah Hill och de övriga varit fullt medvetna om att hon bara var 16 år.

Jonah Hill om barnstjärnans övergreppsanklagelser: "Aldrig hänt"

Efter anklagelserna mot Jonah Hill går skådespelarens rättsliga representanter till hårt motangrepp mot Alexa Nikolas. I ett uttalande till Deadline menar Marty Singer, en av Hills advokater, att händelsen som Nikolas beskriver för "ren fabricering" och att det "aldrig hänt".

Singer följer upp förnekelsen med att gå till motattack. Han kallar Alexa Nikolas för "bevisligen opålitlig" och menar att hon stått för en rad "anklagelser mot flertalet män i underhållningsbranschen".

Efter uttalandet från Jonah Hills advokat har Alexa Nikolas skrivit på Twitter att hon är "väldigt besviken" på skådespelaren.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL