Märkliga filmerna som fick Bad Pitt att gråta: "kunde inte hålla tillbaka"

På tv i kväll – David Finchers mästerverk från 90-talet

Johan Samuelsson Krantz
23 februari 2024 kl. 06:02

Brad Pitt och Morgan Freeman tar dig med på en mörk resa i de sju dödssynderna tecken

En spännande jakt efter en hänsynslös mördare väntar i "Seven", filmen som kastar ljus över de mörkaste hörnen och vrår som finns i den mänskliga sinnet.

"Seven", även känd som "Se7en", som visas på Kanal 9 i kväll, är en ikonisk thrillerfilm från 1995 som fortfarande fångar publiken med sin mörka berättelse och överraskande vändningar. I regi av David Fincher (Fight Club) så är detta sannolikt hans stadigvarande magnum opus när det kommer till filmkreation.

Filmen är bland annat känd för sin djupt suggestiva och klaustrofobiska atmosfär. 

Foto: Sandrew Film.

Thrillern Seven – på Kanal 9 i kväll

Handlingen kretsar kring två detektiver, spelade av Brad Pitt (Fight Club) och Morgan Freeman (The Shawshank Redemption), som jagar en seriemördare som baserar sina mord på de sju dödssynderna. Genom en serie makabra mordscener vävs en spännande och skrämmande historia samman, som tvingar publiken att ifrågasätta moral och rättvisa.

Seven har blivit en modern klassiker inom thrillergenren tack vare sitt omsorgsfullt uppbyggda spänningsmoment och sina oförutsägbara vändningar. Med sitt djärva slut och sitt utforskande av mänsklighetens mörka sidor har Seven cementerat sin plats som en av de mest minnesvärda och inflytelserika thrillerfilmerna genom tiderna. 

Många skådespelare, inklusive Brad Pitt och Morgan Freeman blev förvånade över filmens slut och överraskande vändningar, eftersom de fick läsa manuset utan de sista 18 sidorna för att hålla hemligheten intakt.

Missa inte "Seven", en av de främsta thrillers som producerats, på Kanal 9 i kväll kl. 23.15.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL