Nu på bio

Det senaste på biofronten!

På lördag blir det corona-gala i SV

På lördag blir det corona-gala i SV

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 april 2020

En kväll tillsammans - en direktsändning som hyllar, peppar och stöttar i coronans spår

PRESSMEDDELANDE. På lördag samlar SVT svenska folket till en gemensam kväll, där vi alla kan njuta av musik från Sveriges artistelit samtidigt som alla som vill kan bidra till Radiohjälpens kampanj för de människor som drabbats extra hårt av läget i landet just nu. Mark Levengood leder En kväll tillsammans och till sin hjälp har han reportrar på plats i Göteborg, Umeå och Malmö.

Kvällen kommer att ledas från en studio i Stockholm med reportrar på plats i Umeå, Malmö och Göteborg. Givetvis finns ingen publik eller inga folksamlingar någonstans, den här kvällen får vi alla ta del av från hemmasoffan, på avstånd men tillsammans.

– Jag hoppas vår kväll ska få folk att förstå att även om vi sitter isolerade så är vi inte ensamma. Just nu förenas vi i problemen, men alldeles snart även i lösningarna. Jag vill att En kväll tillsammans ska försöka vara en del av lösningen, säger Mark Levengood.

Det blir en kväll fylld av musik, där många av Sveriges största artister medverkar från flera platser i landet. Vi får också träffa några av dem som på olika sätt kämpar för att ta oss igenom den utmanande situation som vi befinner oss i just nu - inom vård och omsorg, med innovation och problemlösning eller på olika sätt hjälper de som är mest utsatta. Tillsammans med Radiohjälpens insamling är vi många som kan vara med och bidra denna kväll.

MER LÄSNING:
Enorma engagemang för att stötta biografer
Svenska biografkedjor riskerar konkurs

– Genom en nationell katastrofinsamling startade Radiohjälpen för mer än 80 år sedan, och nu står vi i en annan allvarlig situation. Vi bedömer inkomna ansökningar från organisationer för att akut stärka upp civilsamhällets viktiga arbete i coronapandemin. Genom detta bistår vi de människor som drabbas hårdast av viruset och isoleringen, barn och äldre som är i riskgrupper eller som lever i social och ekonomisk utsatthet, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.

– Vi kommer hylla alla som jobbar i coronas frontlinje, visa på goda initiativ och lyfta vardagshjältar. Vi vet också att många svenskar tillbringar den här påsken ensamma, då familj och vänner inte kan resa eller komma och hälsa på, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT.

NÄSTA ARTIKEL