Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Enorma engagemanget för att stötta biografer

Enorma engagemanget för att stötta biografer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 april 2020

Enormt engagemang för att stötta biografer i Corona-kris.

För två veckor sedan lanserade Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Film initiativet att skänka hälften av alla nya prenumerationsintäkter till kvalitetsfilmbiografer i Coronakrisen.

Intresset för Draken Films initiativ har varit stort och redan nu ser Draken Film fram emot att kunna betala ut över en kvarts miljon kronor till behövande biografer.

– När publiken lämnar biograferna för att istället streama film hemma står biograferna inför större utmaningar än någonsin. Det känns jättefint att vi som VOD-plattform kan bidra med något just nu och att vi på bara några veckor samlat ett så stort stöd. För många biografer handlar det om pengar som täcker en månads biografhyra eller en biografföreståndarlön under en period då de inte har några andra intäkter över huvud taget, säger Olle Agebro, innehållsansvarig, Draken Film.

Coronakrisen innebär ett hårt slag mot de oberoende biograferna. Mot bakgrund av det skapade Draken Film initiativet att under ett halvårs tid skänka hälften av intäkten för alla nya prenumeranter till kvalitetsfilmsbiograferna. Publiken kan se nya biofilmer i hemmet, samtidigt som de skapar förutsättningar för att deras lokala biograf ska finnas kvar när krisen är över.

Varje ny prenumerant på Draken Film bestämmer själv vilken kvalitetsfilmsbiograf de vill stödja. När Draken Film startade initiativet för två veckor sedan var ett tiotal kvalitetsbiografer anslutna. Nu är närmare 80 biografer i hela Sverige med och kan erhålla stöd genom prenumerationer. Genom att använda Draken Film stödjer även prenumeranterna kvalitetsfilmsdistributörer som också är hårt drabbade av den rådande situationen. Läs mer om initiativet här.

De senaste veckorna har bioaktuella filmer som Porträtt av en kvinna i brand, Jag och min bror haft premiär på Draken Film och snart kommer andra nya bioreleaser tillgängliggöras såsom En vit, vit dag, Give Me Liberty och En kvinnas val.
NÄSTA ARTIKEL