Spana in nya trailern till Outlander säsong 7

Outlander-skaparens streamingtips till Filmtopps läsare

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 21:11 | Publicerad 11 november 2023 kl. 18:11

Ronald D. Moore om serien han alltid återvänder till

Filmtopp frågade "For All Manking"- och "Outlander"-skaparen Robert D. Moore om vilken serie han väljer att titta på när han får tid över – här är hans tips.

Ronald D. Moore är geniet som ligger bakom flera genresuccéer i serievärlden. På sin imponerande meritlista hittar vi titlar som bland andra Battlestar Galactica (2004–2009), For All Mankind (2019–) med Joel Kinnaman och, givetvis, den otroliga framgångssagan Outlander (2014–).

Den 10 november var det premiär för en ny säsong av sci-fi-dramat For All MankindApple TV+, och inför premiären fick Filmtopps Eric Diedrichs chansen att intervjua den framgångsrika serieskaparen tillsammans med flera ur teamet. Det blev naturligtvis en del snack om serien och Joel Kinnamans roll, men det fanns också utrymme för lite annat.

Outlander-skaparens streamingtips till Filmtopps läsare
Joel Kinnaman i Robert D. Moores "For All Mankind". Foto: Apple TV+

Outlander-skaparen om serien han helst tittar på – tipset till Filmtopps läsare

Det är alltid intressant att få veta vad de skarpa hjärnorna bakom våra favoritserier själva väljer att titta på när de har några dyrbara minuter över. Just den frågan riktade vi till Ronald D. Moore och han behövde ingen längre betänketid innan han kunde komma med en rekommendation till Filmtopps läsare.

– Jag återvänder alltid till Seinfeld. Jag tittar på Seinfeld nästan varje dag. Det blir minst ett avsnitt eller så innan jag går och lägger mig, eller när jag diskar och sånt. Ja, det är nog min favoritserie, säger Robert D. Moore.

Outlander-skaparens streamingtips till Filmtopps läsare
Foto: NBC.

Även For All Mankind- och Outlander-producenten Maril Davis fick möjligheten att svara på frågan. Davis lyfte dels Vänner som något hon återvänt till efter Matthew Perrys bortgång, men hon lyften även fram en annan omåttligt populär serie.

Vita huset började jag nyligen titta på igen. Jag är ett stort [Aaron] Sorkin-fan och jag tycker, precis som med For All Mankind, att det finns en optimism gällande regeringen i den serien. Det är väldigt tilltalande för mig med tanke på allt som pågår i världen just nu. Och igen, på vissa sätt är det likt hur For All Mankind visar en verklighet jag tror att vi alla aspirerar efter, säger Maril Davis.

Robert D. Moore och Maril Davis går alltså tillbaka till tre klassiker – "Seinfeld", "Vänner" och "Vita huset" – i sina tips till Filmtopp. Det är med andra ord bara att slå fast att "Outlander"-duon har god smak.

NÄSTA ARTIKEL