Joel Kinnaman hyllas av serieskaparna: “väldigt viktig och levande“

Joel Kinnaman hyllas av serieskaparna: “väldigt viktig och levande“

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
08 november 2023 kl. 16:11

Rymdäventyret är tillbaka med ett nytt kapitel

På fredag är det premiär för en ny säsong av "For All Mankind". I serien dyker Joel Kinnaman upp igen – men denna gången äldre än vad vi någonsin sett honom förr. I en exklusiv intervju med Filmtop berättar seriens skapare hur det är att arbeta med den svenske skådespelaren.

Snabbversion
  • Filmtopp pratar med skaparna bakom "For All Mankind".
  • I den fjärde säsongen återvänder Joel Kinnaman som astronauten Edward Baldwin.
  • Efter förra säsongens tidshopp ser Kinnaman äldre ut än någonsin.
  • I intervjun hyllas den svenske skådespelaren samtidigt som nya detaljer om avsnitten kommer fram.

På med rymdhjälmen, nu lyfter vi. "Outlander"-skaparen Ronald D. Moores serie "For All Mankind" är tillbaka med tio nya avsnitt. I vanlig ordning ser vi Joel Kinnaman i rollen som astronauten Edward Baldwin, men den här gången – när ett nytt tidshopp har gjorts mellan säsongerna – ser han äldre ut än vad vi någonsin har sett honom förut.

I exklusiva samtal med seriens skapare, kostymörer, produktionsdesigners och tekniska rådgivare, pratar jag om hur det har varit att arbeta med en åldrad Joel Kinnaman, nedan följer deras svar.

– Alla våra skådespelare ser unga ut så det är ett en sann bedrift av vårt sminkteam att de gjorde ett så pass fantastiskt jobb. Inte bara när det kommer till Joel Kinnaman utan också Krys Marshall och Wrenn Schmidt. De har gjort ett fantastiskt jobb sett till att vi gör tidshopp på 8-10 år mellan varje säsong. Det finns små saker vi kan göra, som att byta hårfärg och använda proteser, som förändrar deras ålder på väldigt realistiska sätt, säger Maril Davis, exekutiv producent, till Filmtopp.

– Du kommer att få se en hel del häftiga grejer som Joel Kinnaman gör. Det är åtminstone tre set som är designade specifikt för honom. Han är en väldigt viktig och levande och hårt arbetande, säger Seth Reed, produktionsdesigner, till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Vårt jobb går inte bara ut på att bygga set utan också att dekorera och att skapa en miljö som beskriver varje karaktär. Dels för att hjälpa till med manuset, men också för att skapa ett visst djup. När du ser Joel i sitt astronautrum så ser du också ledtrådar till hans bakgrund och relation med sin familj. Detta finns också i de platser han bor på när han är i Happy Valley på Mars. Du kommer att lära dig vissa saker om Joel som du inte kände till tidigare och dessa kommer att bli viktiga för handlingen fram till slutet.

For All Mankind
Joel Kinnaman i "For All Mankind". Foto: Apple TV+

"Det var otroligt" säger astronauten Garrett Reisman

En av seriens främst rådgivare, Garrett Reisman, tillhör den exklusiva skara som har varit ute i rymden på riktigt. Han uttrycker en stor förvåning över att se de åldrade versionerna av seriens skådespelare.

– Teamet som har åldrat karaktärerna har verkligen lyckats. Jag sprang in i Wrenn utanför set när hon var sminkad och i sina nya kläder. Hon var så trovärdig som gammal kvinna att jag inte kunde tro mina ögon. Det var otroligt, berättar Garrett Reisman storögt.

– Det var intressant att arbeta med Joel om hur vi skulle ta oss an den här nya säsongen, vad vi skulle göra med honom. Det fanns några fysiska attribut som han kollade på och ville inkorporera. Vi diskuterade mycket och jag tror att vi har gjort ett bra jobb med att isolera och presentera honom trovärdigt. Hår- och smink har gjort ett otroligt arbete. Men det är intressant, när man pratar om att göra en karaktär äldre så är det viktigt att lämna utrymme för skådespelaren att göra sitt arbete. Om man övergör allt blir det bara distraherande. Så det var väldigt viktigt för mig att tänka på, säger Esther Marquis, kostymdesigner, till Filmtopp.

Den fjärde säsongen av "For All Mankind", med en åldrad Joel Kinnaman har premiär den 10 november.

NÄSTA ARTIKEL