Otecknad version av Draktränaren på gång

Otecknad version av Draktränaren på gång

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 18:02 | Publicerad 16 februari 2023 kl. 18:02

De animerade karaktärerna byts ut mot riktiga människor

Den populära "Draktränaren"-filmserien tar på sig en ny kostym framöver. Nu står det klart att den animerade franchisen kompletteras av en live-action-film.

"Draktränaren" tog världen med storm när den gjorde entré 2010. DreamWorks animerade film om en ung vikingapojke som tämjer och blir vän med en drake belönades med en Oscarsnominering i kategorin för Bästa animerade film och följdes sedermera upp med Draktränaren 2 (2014) och Draktränaren 3 (2019) samt flertalet spin-off-serier.

Nu får den framgångsrika franchisen återigen nytt liv – men denna gången i helt ny tappning. Under gårdagen rapporterade bl.a. Variety att Universal producerar en otecknad (live-action) Draktränaren med planerad biopremiär i mars 2025.

Otecknad version av Draktränaren på gång
Tandlöse gillar vad han hör. Foto: United International Pictures.

Än så länge är inga detaljer om handlingen avslöjade, men Dean DeBlois, som både skrivit och regisserat samtliga av de tre animerade filmerna (den första med Will Davies och Chris Sanders), rapporteras vara regissör och manusförfattare även för live-action-filmen.

"Draktränaren" är baserad Cressida Cowells bokserie Hur du tränar din drake och handlar om tonårsvikingen Hicke, som med sin späda kropp och försiktighet har svårt att leva upp till förväntningarna av att vara hövdingens son. Till skillnad från resten av sin stam har Hicke ingen fallenhet för att döda deras drakar till fiender – och tur är väl det. För när Hicke istället lyckas fånga en mytomspunnen drake börjar en oväntad vänskap att spira.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL