Oscarsgalan ska återigen genomföras med en värd

Oscarsgalan ska återigen genomföras med en värd

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 13 april 2022 kl. 10:04 | Publicerad 12 januari 2022 kl. 17:01
ANNONS
ANNONS

De kan leda Oscarsgalan 2022.

En värd kommer återigen att leda Oscarsgalan. Detta efter att de tre senaste galorna genomförts helt utan någon enskild person som ledde Hollywoods främsta prisceremoni.

LÄS OCKSÅ:

Flertalet galor, festivaler och liknande evenemang runt om i världen har den senaste tiden skalat ned sina arrangemang till ett minimum på grund av pandemin, men Oscarsgalan ser snarare ut att vilja skala upp sin produktion – åtminstone presentationen av den.

För första gången sedan 2018 kommer galan att genomföras med en värd. Den senaste som var värd för Oscarsgalan var Jimmy Kimmel, som höll i taktpinnen både 2017 och 2018. Kevin Hart var tänkt att leda galan 2019, men valet kritiserades hårt p.g.a. tidigare uttalanden från komikern som ansetts vara homofobiska, varefter Hart valde att hoppa av som programledare.

Därefter har vi inte sett någon värd under Oscarsgalan. Samtidigt har sändningarna av galan tappat kraftigt i tittarsiffror de senaste åren, vilket kan vara en av anledningarna till att man nu återgår till det gamla formatet. Enligt The Hollywood Reporter (THR) sågs galan 2018 av 26,62 miljoner tittare, följt av en viss stigning 2019 till 29,56 miljoner, innan siffran sjönk till 23,64 miljoner 2020 och sedan störtdök till 10,4 miljoner förra året.

Det var Craig Erwich, chef över Hulu Originals och ABC Entertainment, som under en presskonferens i går, tisdag, bekräftade att den kommande galan kommer att ledas av en värd.

LÄS OCKSÅ:

Vem som kommer att leda Oscarsgalan 2022 är ännu inte klart, men spekulationerna är i full gång. Den tidigare värden Jimmy Kimmel har lyfts fram som en trolig kandidat, men det finns även mer oväntade namn på tapeten. Spider-Man-stjärnan Tom Holland sa i en intervju i december att han är öppen för uppdraget i framtiden, och har därför omnämnts som en kandidat. Det kan låta som ett udda val, men med tanke på att skådespelaren har en bakgrund inom sång och dans, så skulle det mycket väl kunnat fungera. Enligt THR ska Oscarsakademin dessutom ha hört av sig till Holland för att utforska möjligheten.

Ytterligare ett förslag som cirkulerat på internet är att Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez borde leda galan tillsammans. Trion spelar mot varandra i succén Only Murders in the Building och dynamiken dem emellan har hyllats. Att de skulle tilldelas uppdraget att leda Oscarsgalan, eller acceptera det, ses dock som mindre troligt.

Glenn Weiss är bekräftad som regissör för den kommande galan. Han har stått som regissör för galan, och diverse andra galor, vid flera tillfällen tidigare.

Oscarsgalan 2022, den 94:e av sitt slag, är planerad till den 27 mars.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL