Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Once Upon A Deadpool får 15-årsgräns i England

Once Upon A Deadpool får 15-årsgräns i England

Kristian Andersson | Nyhet
22 november 2018
Kristian Andersson | Nyhet
22 november 2018

"Once Upon A Deadpool" 15-årsgräns i England på grund av grovt språk och rå humor.

Deadpool 2 har gjorts om i en barnvänlig julversion under namnet "Once Upon A Deadpool". Men i England får filmen 15-årsgräns.

Ryan Reynolds populära superhjälte Deadpool har gjort sig ett namn med sin ironiska humor, grova språk och starkt visuella våld. Att göra en barntillåten version tycks med andra ord gå emot hela konceptet, men nu har producenterna fått med sig filmens stjärna på att göra en julversion av Deadpool 2, där filmens grövsta kanter slipas ner och nya scener kompletterar det kvarstående materialet. Reynolds meddelar att detta är ett undantag för filmserien och att han enbart har gått med på det eftersom delar av biobiljetterna går till F**K Cancer.

Nu rapporterar Empire Online att Once Upon a Deadpool mycket riktigt får en PG-13-markering hemma i staterna, men den engelska censuren anser fortfarande att filmen måste ha en 15-årsgräns på grund av grovt språk och rå humor. I Sverige kommer filmen inte att visas alls. Filmen som var tänkt att locka "hela familjen" riskerar med andra ord att inte bli den ekonomiska kassako producenterna hoppats på.

MER LÄSNING: 

Filmtips på Netflix

NÄSTA ARTIKEL